1a divisió
Esports Futbol 05/07/2011

L'Assemblea de la Federació sorteja aquest dimecres el calendari de la Lliga per la temporada 2011-12

El torneig de la regularitat de Primera Divisió començarà el 21 d'agost i acabarà el 13 de maig; i pel mig hi haurà quatre jornades intersetmanals

Redacció
1 min

BarcelonaAquest dimecres queda definit el calendari de la Lliga 2011-12, en un sorteig que es farà com és tradicional a Madrid en motiu de l'assemblea de la Federació Espanyola de Futbol (RFEF). Una diada on també es presentaran les dades econòmiques de l'exercici 2010, els pressupostos pel 2011 i els canvis disciplinaris i de reglament.

La Lliga de Primera Divisió començarà el 21 d'agost i s'acabarà el 13 de maig; i hi haurà fins a quatre jornades intersetmanals (21 de setembre, 26 d'octubre, 21 de març i l'11 d'abril). A més, la final de la Copa del Rei es disputarà el divendres 25 de maig -excepte si cap equip de la Lliga es classifica per la final de la Champions, ja que aleshores s'avançaria al diumenge 20 de maig-. L'Assemblea també ha de fixar aquest dimecres les dates de la Supercopa d'Espanya.

El calendari ja contempla que el partit de la segona jornada de lliga del Barça es traslladi al dilluns 29 d'agost, ja que el club blaugrana ha de jugar la Supercopa d'Europa contra el Porto el divendres anterior (26 d'agost).

D'altra banda, la Segona Divisió començarà el 21 d'agost i s'acabarà el 3 de juny. En aquest cas, hi haurà dues jornades intersetmanals (21 de març i l'11 d'abril). Les eliminatòries d'ascens seran els dies 6 i 10 de juny, en la primera ronda; i 13 i 17 de juny la segona i definitiva.

Per últim, a partir de la propera temporada també quedarà tipificat com a infracció greu el llançament de pilotes al terreny de joc, amb una multa de 3.000 euros i l'amenaça de sanció. I en el cas de fer-se de manera voluntària, s'aplicaria una sanció de tres partits a l'infractor, entrenador o delegat d'equip.

stats