Esports Futbol 05/12/2010

Torna el derbi basc a Anoeta: Reial Societat-Athletic Club, partit per somniar amb Europa

La Reial Societat i l'Athletic juguen avui el primer clàssic en les últimes quatre temporades, en un partit marcat per la presència desequilibrant dels dos Llorente

Redacció
2 min

BarcelonaL'Athletic està abonat en els últims anys al triomf a l'estadi d'Anoeta, on encara ploren amb el record de l'últim partit entre dos equips que, a més de guanyar els lleons, va ser la constatació del declivi dels guipuscoans, que baixarien el juny de 2007 a Segona Divisió.

Martín Lasarte té les baixes per aquest xoc de Raúl Tamudo i Paco Sutil, encara que no afecten en cap cas a l'onze titular ni menysvaloren un atac que s'ha mostrat letal, com va passar a El Molinón amb tres gols. El dubte principal està en el mig centre, ja que Mikel Aranburu i Gorka Elustondo s'han alternat en el lloc d'acompanyament de Diego Rivas en els últims partits.

L'Athletic Club, per la seva banda, espera aprofitar el derbi basc a Anoeta per aconseguir la seva segona victòria de 2010 lluny de San Mamés i invertir una tendència negativa com visitant que l'ha portat a perdre en els seus últims quatre desplaçaments. Un cop digerides aquesta ratxa de derrotes davant rivals del primer vagó lliga com València, Sevilla, Vila-real i Reial Madrid, l'equip inicia a la capital donostiarra una sèrie de trobades a priori més propicis per a millorar els seus números i no despenjar-se del tren europeu .

La agònica victòria contra l'Osasuna ha reforçat més l'ànim d'un Athletic que afronta aquesta trobada amb moltes ganes conscient que el seu principal handicap pot ser trobar-se a un rival que li superi en motivació després passar tres anys a l'infern de la Segona Divisió. A més, i malgrat que a Bilbao sempre s'ha cregut que els veïns de Sant Sebastià li donaven tradicionalment més rellevància a aquesta trobada, les llargues cues formades el divendres a San Mamés per adquirir entrades demostren el 'fam' de derbi que es viu també a la capital biscaïna.

Joaquín Caparrós amb prou feines ha ofert pista sobre l'onze que pot presentar a Anoeta, encara que és probable que el tècnic, que ha preparat aquest partit amb dues sessions a porta tancada, feu pocs canvis respecte a l'equip que va jugar d'inici davant l'Osasuna. L'única variant que pot introduir el Utrera en aquest equip amb galons de titular seria desplaçar Muniain a l'atac al costat de Llorente, el que deixaria fora a Toquero, i posar a Gabilondo o David López en la posició d'interior esquerre.

stats