PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 06/03/2011

L'Osasuna respira gràcies a un gol de Sergio en l'afegit i deixa el Màlaga com cuer i molt tocat

La trobada ha estat dramàtica per als dos equips: el Màlaga arribava a tres punts de l'Osasuna en la penúltima posició i els pamplonesos, a un pas del descens

Redacció
3 min
Álvaro Cejudo (Osasuna) i Martín Gaston (Màlaga) lluiten per una pilota. JORGE ZAPATA / EFE

MàlagaL'Osasuna ha tornat a guanyar com a visitant tretze mesos després i ho ha fet gràcies a un gol a la prolongació del xoc del defensa Sergio, el que fa que el conjunt navarrès respiri a la taula a costa del Màlaga, que es queda com a cuer i molt tocat per al tram final de la Lliga.

La trobada era dramàtica per als dos equips. El Màlaga a tres punts de l'Osasuna en la penúltima posició i els pamplonesos a un pas del descens. El tècnic xilè Manuel Pellegrini havia justificat, fins i tot, que el seu equip no anés a disputar els punts el passat dijous, al Bernabéu, on va anar amb nombrosos reserves.

Tres victòries ha aconseguit el Màlaga com a local en el que portem de temporada, sent un dels pitjors equips del campionat en aquest sentit, tot i l'Osasuna, que basa tot el seu potencial en el Reyno de Navarra, arribava amb una estadística com a visitant de més d'un any sense guanyar –l'última vegada va ser al Madrigal davant el Vila-real–.

El Màlaga ha sortit molt centrat, atacant des del primer moment i a punt ha estat el davanter veneçolà José Salomó Rondón de connectar un cop de cap després centre del migcampista holandès Quincy.

L'entrada per la banda esquerra de Quincy li estava donant rapidesa i velocitat al Màlaga, encara que el conjunt navarrès s'anava assentant a mesura que anaven passant els minuts i, fins i tot, ha pogut avançar-se en el primer acostament, amb una pilota morta dins de l'àrea que l'iranià Javad Nekounam ha aprofitat, però el porter argentí Willy Caballero, molt atent, ha desbaratat l'opció visitant.

Els andalusos han entrat en uns moments de suport amb males passades i errors en els lliuraments, mentre que l'Osasuna amb la seva pressió al centre del camp i en les bandes, diluïa al seu oponent.

El Màlaga ha sortit a la segona part igual que en la primera, dominant i atacant, però amb poques idees, encara que el gol s'ha cantat a La Rosaleda després d'un xut de Quincy, que se li ha escapat a Ricardo i l'uruguaià Sebas Fernández, amb el cap, ha rematat fora en el minut 57. El Màlaga semblava un altre i Nekounam gairebé marca en la seva pròpia porteria, Ricardo, atent, ha fet una bona intervenció per evitar-ho.

Les forces se li havien acabat al Màlaga, que no ha sabut marcar, i l'Osasuna, més fresc, hauria pogut emportar-se el triomf si el cop de cap de Soriano, després d'una falta lateral, no hagués topat amb el pal.

Han arribat els instants finals, en què l'equip visitant ha cregut més en el triomf que el local i Sergio ha rematat de cap un córner aconseguint el gol del triomf ja en la prolongació del xoc, el que deixa el Màlaga cuer de nou a tres punts de la permanència.

MÀLAGA 0OSASUNA 1

Màlaga:

Caballero; Gámez (Manu Torres, m.43), Weligton, Demichelis, Eliseu; Quincy, Apoño, Recio, Maresca (Portillo, m.57); Fernández (Juanmi, m. 80) i Rondón.Osasuna:

Ricardo; Damiá, Sergio, Lolo, Nelson; Cejudo (Masoud, m.70), Puñal, Nekounam, Soriano (Vadócz, m.89); Camuñas i Kike Sola (Aranda, m.63).Gol:

0-1, m.90: Sergio.Àrbitre:

Muñiz Fernández (col·legi asturià). Va amonestar Demichelis (m.90), Camacho (m.45), Gámez (m.47), Sebastián Fernández (m.70) i Weligton (m.74) pels locals, i Cejudo (m.13), Soriano (m.49), Kike Sola (m.63), Puñal (m.67), Sergio (m. 71) i Nekounam (m.90) pels visitants.

stats