PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 02/03/2011

Getafe i Atlètic de Madrid frenen el seu impuls europeu (1-1)

L'Atlètic de Madrid ha empatat davant el Getafe en un duel anàrquic que ha acabat amb un punt inservible per a les aspiracions europees d'ambdós equips

Redacció
3 min
Koke lluita amb Miku per una pilota. ALBERTO MARTÍN / EFE

MadridUn gol del brasiler Elias a vuit minuts del final ha evitat una derrota de l'Atlètic de Madrid davant el Getafe al Coliseum Alfonso Pérez, on s'ha viscut un duel anàrquic que ha acabat amb un punt inservible per a les aspiracions europees d'ambdós equips.

El tren per viatjar el proper curs pel continent passava per l'estadi del conjunt del sud de Madrid. Tots dos contundents, separats per dos punts en la classificació, i a un pas del setè lloc, guardaven esperances de no despenjar-se de l'última plaça que dóna accés a la pròxima edició de l'Europa League.

D'una banda, Míchel ha arriscat amb un centre del camp inèdit aquesta temporada: ha assegut a la banqueta Derek Boateng i Javier Casquero per donar el comandament del joc a Víctor Sánchez i Dani Parejo, suplent en les últimes quatre jornades.

La reaparició del del planter del Reial Madrid en un onze titular ha donat un cert sentit al joc del Getafe, que feia tres jornades que no coneixia la victòria. Al compàs de Parejo, i amb les ganes de Manu del Moral, el Getafe ha saltat al camp endollat.

L'equip matalasser s'ha trobat aviat amb un gol en contra. Quan molts espectadors encara estaven ocupant les seves butaques, ha aparegut Manu al minut 2 per deixar anar un xut que ha rebotat en un defensa i s'ha introduït a la porteria de David De Gea.

Fruit d'aquest gol, el Getafe ha viscut la primera meitat dels contraatacs. Han estat els homes de Quique Sánchez Flores els amos de la pilota, encara que no n'han fet gaire bon ús.

Kun Agüero i Diego Forlán s'han convertit en un illot a la zona d'atac i només José Antonio Reyes ha creat cert perill. De fet, ha estat l'únic que ha intentat veure porteria en els primers 45 minuts. Ho ha fet amb una falta en el minut 8 i amb un xut llunyà en el 44 que ha marxat fora.

Abans d'aquesta última temptativa, el Getafe ha tingut alguna aproximació perillosa, i gairebé sempre ha estat Manu el protagonista. La millor ocasió l'ha tingut deu minuts abans del descans amb un cop de cap que ha tret De Gea amb algun problema.

La represa no ha portat cap canvi en l'actitud de tots dos equips, que han saltat al camp amb els mateixos jugadors i amb les mateixes intencions. Aquestes han durat el temps que ha trigat Quique a fer canvis. Després de seure Koke i Raúl García i donar entrada a Elías i Mario Suárez, el duel s'ha convertit en un xoc anàrquic en què no s'ha premiat el control del joc.

Quedaven vint minuts i ningú havia creat una ocasió de perill digna de ser esmentada. Al Getafe li faltava calma per resoldre en els últims metres, mentre que en l'Atlètic de Madrid hi havia certa desídia i es trobava a faltar a Forlán i a Agüero, que tot i donar sensació de perill, a penes ha tingut presència. Però certa part de culpa l'ha tingut el centre del camp blanc i vermell, incapaç de marcar el ritme necessari per trobar els seus davanters.

No obstant això, en una jugada aïllada, quan el partit gairebé arribava a la seva fi, Elias ha vist porta amb un magnífic cop de cap a passada de Forlán. L'uruguaià ha donat la seva tercera assistència en dos partits i ha fet que l'equip sumés un punt valuós.

GETAFE 1

ATLÈTIC DE MADRID 1

Getafe: Codina; Miguel Torres, "Cata" Díaz, Rafa, Mané (Marcano, min. 30); Manu del Moral, Víctor Sánchez (Boateng, min. 65), Parejo, Gavilán; Colunga (Casquero, min. 72) i Miku.

Atlètic de Madrid: De Gea; Valera, Perea, Godín, Antonio López; Reyes, Tiago (Juanfran, min. 81) Raúl García (Mario Suárez, min.63) Koke (Elías, min. 66); Forlán i "Kun" Agüero.

Gols: 1-0, min. 2: Manu del Moral. 1-1, min. 81: Elias.

Àrbitre: Clos Gómez (Comitè aragonès): Va mostrar targeta groga a Mané (min. 28), Víctor Sánchez (min. 57) i Rafa (min. 70) per part local, i a "Kun" Agüero (min. 29) i Perea (min. 86) per part visitant.

Incidències: Partit corresponent a la vint-i-sisena jornada disputat al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe davant de 10.000 espectadors.

stats