LLIGA BBVA
Esports Futbol 12/04/2015

Getafe i Vila-real empaten (1-1) i es frenen en la persecució del seus objectius

El partit ha acabat amb l'esgarrifosa lesió de Mateo Musacchio, que ha abandonat el terreny de joc amb el turmell doblegat

Els jugadors del Vila-real feliciten Uche, que ha marcat de penal contra el Getafe / CHEMA MOYA / EFE

GetafeEl Getafe i el Vila-real han empatat (1-1) al Coliseum Alfonso Pérez i s'han frenat mútuament en els seus objectius de segellar la permanència i consolidar les seves opcions europees, respectivament, en un partit accidentat amb una lesió gravíssima del jugador argentí Mateo Musacchio i moltes targetes grogues que han impedit el bon desenvolupament del joc.

La duresa del joc ha deixat diversos jugats tocats en els dos equips. El que n'ha sortit pitjor parat ha estat Musacchio, que ha acabat amb el turmell destrossat després d'una acció esgarrifosa a la segona part. Aquesta ha estat la pitjor notícia d'un partit en què ambdós clubs tenien diferents objectius. El quadre madrileny, a un pas de la salvació, necessitava una victòria per encadenar-ne tres consecutives i sumar 38 punts, gairebé els necessaris per, teòricament, seguir un any més a Primera Divisió. Per a això, els homes de Pablo Franco havien de doblegar un equip ferit. El Vila-real travessa el pitjor moment de la temporada, amb una derrota la jornada passada davant l'Espanyol per 0-3. Si fa diverses setmanes tenia assegurada la presència a Europa, la seva ratxa de resultats adversos han deixat incògnites en el quadre castellonenc. El tram decisiu del campionat està a la volta de la cantonada i no podia cometre molts errors.

El Getafe s'ha apoderat de la pilota des de l'inici i ha estat l'equip que ha posat el futbol sobre la gespa. Encara que ho ha fet sense verticalitat i amb poques idees en els metres finals, la sensació de perill era més present en l'àrea del Vila-real que en la del porter Vicente Guaita. Tot aquest domini del primer acte no s'ha vist recompensat amb massa ocasions. Tot just un xut llunyà de falta de Pedro León que ha inquietat l'escàs públic del Coliseum i un xut d'Álvaro Vázquez han estat les credencials que ha presentat el Getafe abans del descans.

Al davant, el Vila-real, només ha pogut marcar amb un parell d'ocasions d'Ikechukwu Uche i Rukavina que no han trobat la porteria de Guaita. El joc castellonenc, més físic del que és habitual, amb Bailly excessivament dur amb Álvaro Vázquez, ha afectat la creativitat d'un grup de jugadors que ha aconseguit mantenir l'empat sense gols abans del descans.

Álvaro ha acabat el partit amb un cabestrell en la seva espatlla. No hi havia una altra opció. És, al costat de Babá Diawara, l'únic atacant pur del seu equip. Franco a penes confia en el senegalès i Álvaro ha aguantat. Amb aquests problemes, els jugadors han marxat al vestidor amb moltes més coses a dir en la represa. Pràcticament han protagonitzat uns 45 minuts inicials de tempteig i la guerra encara estava per arribar. Ikechukwu Uche ha estat el primer a disparar. Quan el públic estava encara asseient-se en les seves butaques, el nigerià no ha desaprofitat un penal que Mehdi Lacen ha fet dins l'àrea petita. L'equip de Franco s'ha refet aviat (0-1). No ha trigat a respondre en un partit totalment diferent al de la primera part i ha estat Diego Castro qui s'ha encarregat d'establir la igualada amb un bon cop de cap després d'una centrada de Roberto Lago (1-1). Llavors, a falta de mitja hora per al final, les oportunitats s'han succeït en els dos bàndols. Han pogut desempatar Pedro León i Uche amb dues clares ocasions.

Fitxa tècnica

Getafe 1

Vila-real 1

Getafe: Guaita; Vigaray, Alexis, Naldo, Roberto Lago; Juan Rodríguez, Lacen; Pedro León, Diego Castro (Emi, min. 83), Freddy Hinestroza (Sarabia, min. 61); Álvaro (Babá, min. 89).

Vila-real: Asenjo; Mario, Bailly (Musacchio, min. 58), Jokic, Dorado; Rukavina, Pina, Trigueros, Moi Gómez (Chéryshev, min. 67); Uche (Giovani, min, 62) i Gerard.

Gols: 0-1, min. 52: Uche, de penal; 1-1, min. 63: Diego Castro.

Àrbitre: Teixeira Vitienes (Comitè Càntabre). Targetes grogues: a Trigueros (min. 27), Bailly (min. 39), Rukavina (min. 56), Tomás Pina (min. 65), Giovani (min. 70) i Jaume Costa (min. 77) per part del Vila-real i a Juan Rodríguez (min. 61) per part del Getafe.

Incidències: Partit corresponent a la 31a jornada de la Lliga BBVA disputat al Coliseum Alfonso Pérez davant prop de 8.000 espectadors.