1a divisió
Esports Futbol 23/02/2013

El Getafe busca la candidatura europea contra un Mallorca amb urgències

Els balears ja fa cinc mesos que no guanyen a Son Moix, mentre que els madrilenys són a cinc punts de l'Europa League (16 h, GolT i C+ Liga)

Efe
2 min
Jonas i Martí s'estiren per controlar una pilota a Mestalla

MallorcaEl Getafe buscarà davant el Mallorca, que necessita trencar una ratxa de cinc mesos sense guanyar a Son Moix, allargar la seva victòria davant el Celta en l'última jornada de la Lliga BBVA i enganxar-se als llocs que donen dret a disputar la Lliga Europa, a cinc punts de distància i en poder de la Reial Societat i del València (16 h, GolT i C+ Liga).

Penúltim amb 18 punts, la situació del Mallorca, dirigit des de fa dues setmanes per Gregorio Manzano, que va substituir Joaquín Caparrós, és dramàtica. Per això, molts dels seus jugadors han definit el duel contra el Getafe com "de vida o mort".

Els mallorquinistes només han sumat 7 dels últims 57 punts en joc, en una de les pitjors ratxes de la seva història, i no guanyen a Son Moix des que el passat 23 de setembre van derrotar el València (2-0).

Els futbolistes han llançat missatges d'optimisme aquesta setmana, insistint que la situació esportiva "canviarà" si es guanya el Getafe.

Fins i tot, han gravat un vídeo difós pel club amb el missatge "Si es pot", cridat a tot pulmó pels integrants de la plantilla.

Manzano, que pot realitzar canvis respecte al 'onze' que va perdre 2-0 la passada jornada davant el València, no podrà comptar amb el migcampista Javi Márquez, sancionat.

D'altra banda, els tres punts que va sumar el Getafe de Luis García fa menys d'una setmana van donar un pas més enllà als objectius del club del sud de Madrid. Sembla que el descens queda lluny i és hora de mirar cap als llocs de dalt per no acabar l'any com el passat, en terra de ningú i sense res pel que lluitar.

Els madrilenys encadenen una ratxa de resultats positius al seu estadi, on sumen set partits seguits sense perdre. No obstant això, fora del seu estadi necessiten aconseguir punts per poder aspirar a reptes més elevats que no siguin simplement la salvació.

Des del 25 de novembre de 2012, fa onze jornades, que el quadre blau no guanya fora del Coliseum Alfonso Pérez. Ho va fer a l'estadi de l'Espanyol, 0-2, i des de llavors no ha tornat a guanyar. Per això, Luis García ha conscienciat els seus jugadors per vèncer de nou a domicili.

El tècnic comptarà amb tot el grup que va aconseguir guanyar en l'última victòria de Lliga. L'equip titular serà presumiblement el mateix i només s'han quedat fora de la convocatòria per decisió tècnica Rafael López i Hugo Fraile. La resta, Juan Rodríguez, Mané, Paco Alcàsser i Joan Valera, no poden viatjar a Mallorca per lesió.

stats