Primera Divisió
Esports Futbol 18/06/2011

El Granada empata a Elx (1-1) i puja a Primera

El 0-1 d'Inghalo a la primera meitat ha sigut clau –0-0 a l'anada–, i l'Elx, massa nerviós, només ha pogut retallar distàncies al final gràcies a Xumetra (80')

Albert Solé
El jugador del Granada Jude Inghalo controla la pilota davant la pressió de Pelegrín (Elx).

BarcelonaEl Granada ha fet bo l'empat a zero aconseguit a casa el dimecres, i amb l'empat a un d'avui s'ha convertit en nou equip de Primera Divisió, i acompanya al Betis i al Rayo Vallecano en l'ascens.

El penal aturat pel porter de l'Elx Jaime en el temps afegit del partit d'anada a Los Cármenes semblava que donava una mica d'avantatge als alacantins a casa seva, però el gol d'Inghalo als 28 minuts ho ha capgirat tot. Inghalo, que no ha jugat massa aquesta temporada, ja va marcar un gol important en el play off d'ascens a Segona amb l'Alcorcón.

L'Elx necessitava dos gols per pujar a Primera i els nervis i la tensió han pogut amb ells. I més després que l'àrbitre anul·lés un gol de Pelegrín per un fora de joc que no ho era als 36 minuts.

No ha sigut fins als 80 minuts quan el català Xumetra ha empatat el partit en rematar sol al segon pal una centrada d'un altre català, Miquel Palanca. En els últims 10 minuts (i 5 més d'afegit) el Granada ha aguantar el xàfec local i ha aconseguit l'ascens a Primera, 35 anys després.