1a divisió
Esports Futbol 15/08/2011

La Lliga i els Futbolistes es reuniran dimecres per continuar negociant el conveni col·lectiu

Les dues parts intentaran avançar en les negociacions per tal que es pugui desconvocar la vaga prevista per les dues primeres jornades de Lliga

Efe
2 min

MadridLa Lliga de Futbol Professional (LFP) i l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) es reuniran aquest dimecres 17 d'agost per "continuar" negociant el conveni, han informat a Efe fonts pròximes a la LFP. La reunió, que se celebrarà a les 10.00 a la seu de la Lliga a Madrid, té com a únic punt de l'ordre del dia avançar en la negociació del conveni i mirar d'acostar posicions per tal que s'acabi desconvocant la vaga anunciada per l'AFE per les dues primeres jornades del torneig de la regularitat.

Aquestes fonts, però, s'han mostrat pessimistes pel que fa al resultat de la reunió de dimecres, ja que consideren que "és gairebé impossible que surti signat el conveni". "En dues o tres hores és molt difícil que se signi perquè queden molts punts per negociar", han assenyalat.

El passat dia 11 d'agost, el president de l'AFE, Luis Rubiales, va anunciar i la convocatòria d'un vaga per a les dues primeres jornades de la lliga 2011-2012, davant la falta d'acord amb la LFP sobre el conveni.

Rubiales va comunicar la decisió en presència de més d'un centenar de jugadors, entre ells el capità de la selecció espanyola, Iker Casillas, i internacionals com Carles Puyol, Xabi Alonso, Fernando Llorente, Javi Martínez i Santi Cazorla, i de presidents d'associacions de futbolistes d'altres països, inclòs el del sindicat mundial (FIFPro), Leo Grosso.

"Els futbolistes ens hem unit i hem dit ja n'hi ha prou. Hem pres la decisió ferma, unànime i responsable de convocar vaga per a les dues primeres jornades. La lliga no començarà fins que se signi un nou conveni col·lectiu", va afirmar Rubiales aquest dia.

El president d'AFE va indicar que la convocatòria de vaga no vol dir que el sindicat hagi de deixar de negociar per intentar arribar a un acord sobre el conveni, encara que l'aturada podria prolongar-se si persisteix la falta d'acord.

stats