LLIGA BBVA
Esports Futbol 17/05/2015

El Llevant se salva perdent i el Dépor guanya però segueix en perill (2-0)

El conjunt granota s'assegura la permanència per la combinació de resultats quan encara falta una jornada per acabar la Lliga

Alberto Lopo i Juan Domínguez, celebren un dels gols del Deportivo contra el Llevant / CABALAR / EFE

La CorunyaEl Deportivo va trencar contra el Llevant (2-0) la seva sèrie de catorze partits seguits sense guanyar, però la victòria, que l'allunya de la zona de descens, no assegura encara la permanència, objectiu que, en canvi, l'equip valencià ja s'ha assegurat malgrat la seva derrota a la gespa de Riazor.

El conjunt corunyès, que va aconseguir la primera victòria amb Víctor Sánchez del Amo com a entrenador, dependrà del que passi en l'última jornada, en què visitarà a un Barça ja campió.

La tarda es va complicar aviat per als locals per la lesió de Manuel Pablo García, el veterà capità, quan encara no s'havien complert deu minuts.

Víctor Sánchez del Amo va reaccionar amb l'entrada de Juan Domínguez com a interior esquerre, va retardar al portuguès Luisinho al lateral i el Deportivo va mantenir la compostura i una paciència relativa, davant el mur que va plantar el Llevant, que va tornar a apostar per la defensa de cinc.

A falta de verticalitat, l'equip local va basar els seus acostaments a l'àrea rival en les accions d'estratègia: va fracassar estrepitosament en la primera, que va executar el costa-riqueny Celso Borges, però va encertar en la segona, que va llançar Lucas Pérez perquè Alberto Lopo es disfressés altra vegada de salvador amb una rematada a l'esquerra de Mariño.

Els corunyesos, que acumulaven mil minuts sense posar-se per davant en el marcador, havien de administrar l'avantatge amb cap. De fet, la incertesa pel resultat es va apagar a falta de deu minuts pel final del partit, quan Juanfran va recollir la pilota en el pic de l'àrea a passada de Lucas i el va situar en l'esquadra amb un xut amb l'esquerra espectacular que manté al Deportivo amb vida.

Fitxa tècnica

Deportivo: Fabricio; Laure, Lopo, Sidnei, Manuel Pablo (Juan Domínguez, min.10); Salomao, Celso Borges, Álex Bergantiños, Luisinho; Lucas Pérez (Toché, min.89) i Oriol Riera (Juanfran Moreno, min.65).

Llevant: Mariño; Iván López (Rafael, min.72), Vyntra, Ramis (Camarasa, min.65), Juanfran García, Toño García; Sissoko (El Zhar, min.46), Simao, José Mari; Morales i Víctor Casadesús.

Gols: 1-0, min.21: Lopo. 2-0, min.80: Juanfran Moreno.

Àrbitre: González González, del Comitè Castellanolleonòes. Targetes grogues per a Sissoko (min.16) i Víctor Casadesús (min.59) per part del Llevant; i a Oriol Riera (min.33), Luisinho (min.43) i Lopo (min.77), per part del Deportivo.

Estadi: Riazor, 30.251 aficionats.