1a divisió
Esports Futbol 15/05/2011

Les garrotades per evitar el descens comencen a les 9

A part de l'Almeria i l'Hèrcules -que ja han perdut la categoria-, hi ha fins a nou conjunts que estan lluitant per evitar caure a la tercera i última plaça de descens

Martí Molina
2 min

BarcelonaLa penúltima jornada de Lliga, amb horari unificat -tots els partits es disputen aquest diumenge a les 9 del vespre- es presenta especialment emocionant pels equips que estan a la zona baixa de la classificació. I és que, a part de l'Almeria i l'Hèrcules -que ja han perdut la categoria de manera matemàtica-, hi ha fins a nou conjunts que estan lluitant per evitar caure a la tercera i última plaça de descens a 2a.

El Saragossa, que juga contra un Espanyol amb aspiracions europees, és l'equip que ocupa la zona de descens abans de començar aquesta 37a jornada. Els aragonesos tenen 39 punts, un menys que el Getafe, que rep un Osasuna que està virtualment salvat. Els navarresos tan sols necessiten un punt per estar-ho de manera matemàtica. I el següent equip que té les coses complicades és el Deportivo (42), que visita el Camp Nou. A més, la situació pels gallecs és enganyosa, ja que tot i tenir 3 punts d'avantatge, tenen el gol average en contre respecte el Saragossa.

Amb 43 punts, l'Sporting és el primer dels equips que està en una situació relativament més confortable. A més, els homes de Preciado reben un Racing que ja està matemàticament salvat.

I amb 44 -a banda de l'Osasuna- hi ha tres equips més que tenen la permanència a tocar: Reial Societat, Llevant i Mallorca. Els donostiarres tenen un partit difícil, ja que reben la visita d'un Sevilla que està lluitant per entrar a Europa. El Llevant també haurà de suar per arrancar algun punt de la seva visita al camp del València -virtualment 3r-, perquè és un derbi valencià i perquè a la primera volta l'ambient es va escalfar molt. En canvi, qui a priori ho té més fàcil és el Mallorca, que juga al camp d'un Almeria que ja ha baixat, encara que els andalusos voldran regalar un triomf a la seva afició en l'últim partit a casa com a equip de la màxima categoria.

37a jornada de Lliga

21.00. Almeria-Mallorca

21.00. Vila-real-Reial Madrid

21.00. Getafe-Osasuna

21.00. Sevilla-R.Societat

21.00. Saragossa-Espanyol

21.00. Valància-Llevant

21.00. Barça-Deportivo

21.00. Athletic Club-Màlaga

21.00. Sporting-Racing

21.00. At. Madrid-Hèrcules

stats