PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 23/09/2012

El Madrid necessita sumar a Vallecas si no vol despenjar-se de la Lliga

Els blancs, que tan sols tenen 4 punts, van vèncer la temporada passada per 0-1 a Vallecas en un partit amb polèmica per la benevolència del col·legiat

Efe
2 min
José Mourinho, a la roda de premsa prèvia al Rayo Vallecano

BarcelonaEl Reial Madrid intentarà recuperar el pols a la Lliga, on camina amb pas erràtic després de dues derrotes i un empat en quatre jornades, i buscarà a Vallecas (21:30 hores)davant el Rayo confirmar una recuperació que els blancs van iniciar amb una victòria davant el Manchester City en Lliga de Campions.

El Rayo arriba a aquest partit després d'un inici de Lliga prometedor per a les seves aspiracions de permanència, amb set punts a la butxaca, després de dues victòries (Granada i Betis), un empat (Sevilla) i una derrota (Atlètic de Madrid).

A més, l'equip dirigit per Paco Jémez està sorprenent per la seva forma valenta de jugar amb una línia de tres defenses, l'intent de treure la pilota jugada i la recerca de la possessió.

Per aquesta trobada, és probable que aquesta línia de tres defenses torni a ser de quatre, el que podria provocar el debut al centre de la defensa de Rodri amb Jordi Amat. El central català va reconèixer que "guanyar el Reial Madrid és complicat, ja que és un equipàs, però a ganes, il · lusió i intensitat no guanyaran" al conjunt franjirrojo.

Tal com ha reconegut Paco Jémez, hi haurà alguns canvis en l'onze inicial. La principal novetat, a més de Rodri en defensa, podria ser la presència de l'argentí Alejandro 'Chori' Domínguez, que compartiria parella a la mitja punta amb el capità Piti, sent la màxima referència ofensiva el brasiler Leo Baptistao.

L'equip rayista intentarà apel · lar a la seva valentia per reviure la nit del 19 de febrer de 1997, quan va guanyar per última vegada al Reial Madrid en Lliga (1-0). Després, en els següents deu enfrontaments entre tots dos en la màxima categoria, el Reial Madrid va guanyar en tots ells.

Una incògnita del partit serà saber quantes persones aniran a presenciar el partit, ja que sembla que l'afició madridista no acudirà en massa, d'acord amb la petició d'entrades realitzades pel club blanc, i l'afició del Rayo, molesta per la decisió de la directiva de decretar la trobada com 'Dia del club', es mostra reticent al pagament dels abonats.

L'equip de José Mourinho no ha arrencat bé la temporada. Va iniciar el campionat de la regularitat amb un empat davant el València (1-1) al Bernabéu i amb una derrota en la seva visita a Getafe (2-1). El Granada va oferir un respir, però el Sevilla va tornar a obrir una ferida que ha començat a cicatritzar amb el City. Aquest diumenge contra el Rayo el Madrid pot quedar sentenciat a la Lliga o seguir viu

stats