1a divisió
Esports Futbol 09/01/2012

José Mourinho: "El 2010 mereixia ser escollit el millor entrenador. Aquest any, no"

El tècnic opina que, com que no ha guanyat ni Lliga ni Champions, no ha fet prou mèrits per ser designat el millor entrenador, i creu que guanyarà Guardiola

Martí Molina
3 min
José Mourinho en roda de premsa.

BarcelonaJosé Mourinho ha assegurat aquest dilluns que, mentre que el 2010 va "fer mèrits" per guanyar el premi al millor entrenador, aquest 2011 no mereix aquesta distinció, ja que "no ha guanyat ni la Lliga ni la Champions". I ha conclòs que, des del seu punt de vista, el premi se l'endurà Pep Guardiola.

L'entrenador del Reial Madrid ha sortit en roda de premsa el dia abans de jugar la tornada dels vuitens de final contra el Màlaga, a l'estadi del club andalús, on els blancs van amb un avantatge de 3-2. Tanmateix, la conferència s'ha vist marcada per la Gala FIFA, que s'entrega aquest mateix dilluns, i també per la polèmica al vestidor blanc de la qual alguns mitjans de comunicació s'han fet ressò aquests últims dies.

"Penso que és just que no guanyi el premi al millor entrenador. Igual que el 2010 pensava que el mereixia perquè havia guanyat el triplet amb l'Inter, aquest any penso que no el mereixo. No he guanyat la Lliga o la Champions. Penso que Ferguson o Guardiola el mereixen més que jo", ha dit José Mourinho, que no serà a la Gala –igual que Cristiano Ronaldo–, al·legant que l'endemà tenen el partit de Copa contra el Màlaga. Tot i així, el portuguès ha assegurat: "M'agradaria ser a la gala per poder felicitar el guanyador, que crec que serà Guardiola".

En una roda de premsa que ha coincidit en horari a la que s'està fent a Zuric amb els protagonistes de la Gala FIFA, Mourinho ha estat qüestionat sobre diferents temes polèmics del seu vestidor. Un d'ells, que Cristiano Ronaldo no celebrés el seu cinquè gol en el partit d'aquest dissabte contra el Granada: "Em sembla irrellevant que no ho fes. En canvi, sí que em sembla important que hagués celebrat els altres gols. El cinquè no va donar la victòria, van ser els altres. Si s'ha de criticar algú per no celebrar un gol, que em critiquin a mi, que no en vaig celebrar cap", ha dit.

Defensa de la proposta futbolística

Mourinho també ha volgut sortir al pas de les crítiques que ha rebut, després d'encaixar "molts gols", segons els mitjans madrilenys: "Els meus equips, Chelsea, Inter o Porto, eren equips que marcaven un gol i guanyaven. Defensaven de manera espectacular, i eren tàcticament molt forts. No marcàvem molts gols, i tothom destacava el nostre bon joc. A Madrid tinc la Bota d'Or, l'equip que marca més gols, un conjunt que està per sobre de la mitjana de gols del Madrid... he llegit molts anys seguits que el futbol són gols, i que cal marcar-ne... Què més voleu criticar? En dos partits, els que han anat al Bernabéu han vist 11 gols, 8 del Madrid i 3 de l'adversari. Què més voleu? Preferiu un 0-0? Esclar que jo prefereixo guanyar per 5-0. Però jo no sé què voleu vosaltres", ha etzibat als periodistes que seguien en directe la seva conferència de premsa.

Arbeloa no va ser castigat

D'altra banda, ha assegurat que la baixa d'Arbeloa aquest cap de setmana "no va ser un càstig", sinó una decisió "parlada amb el jugador, que havia tornat amb alguns problemes després de les vacances". I ha assegurat que no farà rotacions en el partit de tornada contra el Màlaga.

Sobre els 5 punts d'avantatge que té sobre el Barça ha comentat que "5 punts poden desaparèixer amb només dos partits"; i pel que fa a la polèmica del derbi Espanyol-Barça, amb un possible penal al descompte, ha tirat pilotes fora: "No em va semblar res, no és el meu partit".

@page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm }

stats