1a divisió
Esports Futbol 18/05/2014

Osasuna i Valladolid acompanyen el Betis a la Segona Divisió

Els navarresos perden la categoria malgrat superar el Betis (2-1), mentre que els val·lisoletans han caigut a casa contra el Granada (0-1)

BarcelonaL'Osasuna i el Valladolid acompanyaran el Betis a la Segona Divisió del futbol espanyol després de perdre aquest diumenge la categoria. Els navarresos han guanyar a la darrera jornada de Lliga, però el seu triomf ha estat estèril. Mentre que els val·lisoletans han caigut a casa.

L'equip que ha estat més a prop de salvar-se ha estat l'Osasuna, ja que ha fet els deures i ha superat el Betis al seu estadi (2-1). Ha estat una victòria accidentada, ja que el partit s'ha hagut de suspendre durant 35 minuts quan uns aficionats han caigut al camp després de cedir una de les tanques de protecció. L'incident no ha passat de contusions i lesions de poca importància, i l'enfrontament s'ha pogut reprendre sense més problemes.

Els gols d'Oriol Riera i Acuña, a la primera meitat, han estat resposts per una diana de Chica al segon temps. Però aquest marcador no ha estat suficient ja que el Getafe i el Granada han aconseguit la victòria.

El Getafe, de fet, ha hagut d'esperar fins al darrer minut per respirar tranquil. Els de Cosmin Contra s'han avançat a Vallecas per mitjà de Ciprian, però el Rayo ha igualat el marcador a l'inici del segon temps (ha marcat Trashorras). L'equip entrenat per Paco Jémez ha pogut fer el segon gol (que hagués fet baixar el Getafe i salvar l'Osasuna) però l'àrbitre l'ha anul·lat per fora de joc. Ja al límit del temps reglamentari, i en un contraatac, el 'Geta' ha forçat un penal i el propi Ciprian ha fet l'1-2 definitiu.

D'altra banda, el Granada s'ha assegurat la salvació gràcies a la victòria a Valladolid per 0-1, amb gol de Javi Rueda en pròpia porteria. Un marcador que ha condemnat als de Pucela, que també necessitaven el triomf i esperar altres marcadors favorables.

Per últim, l'Almeria ha aconseguit empatar a zero, a casa, contra l'Athletic Club i amb aquest punt n'ha tingut prou per salvar-se.