1a divisió
Esports Futbol 17/11/2012

El Reial Madrid rep un Athletic Club en el millor moment de la temporada

Cristiano Ronaldo, que entre setmana no va jugar amb Portugal pel trau a la cella, liderarà els blancs en un altre partit sense marge d'error

Efe
2 min
Di María regateja El Zhar en una acció del Llevant-Madrid

MadridL'Athletic Club, que travessa el millor moment de forma de la temporada, visita el camp d'un Reial Madrid obligat a guanyar per enèsima vegada (22 h, GolT i Canal+ Lliga). I és que els blancs es mantenen amb vuit punts de desavantatge respecte el Barça, i saben que una nova derrota els complicaria encara més les opcions a la Lliga.

Cristiano Ronaldo, ferit després del trau a la cella que li va fer David Navarro en el partit contra el Llevant, liderarà novament els blancs després de perdre's l'amistós de seleccions amb Portugal. Morata no jugarà d'inici perquè torna el francès Karim Benzema de la lesió. Però el del filial podria tenir minuts al segon temps per la baixa per lesió de l'argentí Gonzalo Higuaín i també per donar minuts al futbolista en vistes al parit que els blancs jugaran contra el Manchester City.

En aquesta ocasió el 'virus FIFA' no s'ha acarnissat amb el Reial Madrid. Diversos seleccionadors han donat descans a jugadors madridistes i futbolistes com Álvaro Arbeloa o Xabi Alonso han aprofitat la setmana per recarregar 'piles'.

El principal dubte del tècnic madridista és al centre del camp. El ghanès Michael Essien arrossega problemes físics i necessita un descans. L'alemany Sami Khedira està acabant de recuperar-se de la lesió muscular i pot tornar directament a l'onze titular si Mourinho no aposta de nou per Xabi Alonso i Luka Modric com migcampistes. El croat es perfila com a titular, bé sigui al mig del camp o avançant uns metres, per reservar l'alemany Mesut Özil per Manchester.

L'Athletic Club es presenta al Santiago Bernabéu en el seu millor moment de la temporada després d'haver encadenat dues victòries, davant de Granada i Sevilla, encara que minvat per les baixes per sanció de Ander Herrera i Oscar de Marcos, tots dos titulars fixos en les alineacions de Marcelo Bielsa.

A aquestes dues absències sensibles s'hi uneix a més el dubte de Fernando Amorebieta. El central internacional amb Veneçuela ha tornat dels Estats Units amb algun problema físic de l'amistós que va enfrontar el combinat 'vinotinto' amb Nigèria dijous a Miami.

Aquests contratemps obliguen Bielsa a remodelar un onze que en l'última jornada, davant l'equip sevillista, va fer el seu partit més complet de la temporada, més sòlid en defensa i eficaç en atac, oferint alguns esbossos del joc amb què va enlluernar el curs passat.

Els assajos realitzats pel tècnic argentí fan preveure que Carles Gurpegui podria ser el migcampista de contenció, de manera que Iturraspe avançaria la seva posició per ocupar el lloc d'Herrera al centre del camp en companyia de Muniain, que centraria la seva posició des de la part esquerra. A més, Susaeta i Ibai Gómez s'encarregarien de les bandes i Aduriz serà de nou la referència ofensiva. En defensa, a l'espera de l'evolució d'Amorebieta, Sat José entraria a l'equip per formar parella o bé amb el de Cantaura o amb Borja Ekiza.

L'Athletic intentarà donar un cop d'efecte en un escenari que li ha estat poc propici a les últimes temporades. Acumula set derrotes consecutives al coliseu blanc i en les tres últimes, a més de sortir golejat, ha estat severament castigat amb cinc penals en contra i tres expulsions.

stats