Esports Futbol 06/11/2011

El Reial Madrid no té pietat d'un Osasuna molt tocat per les baixes (7-1)

Els navarresos només han pogut fer mal amb una acció de picardia, mentre Ronaldo ha celebrat la Bota d'Or amb un hat trick i Sahin ha debutat amb el conjunt blanc

Ronaldo (al centre) celebra el primer gol contra l'Osasuna

BarcelonaEl Reial Madrid no ha tingut pietat d'un Osasuna que arribava al Bernabéu molt tocat per les baixes, i l'ha superat sense complexos amb una golejada incontestable (7-1). Els blancs han volgut emular el Barça, que aquesta temporada va derrotar els navarresos per 8-0, i ha sumat l'enèsima golejada d'aquest curs contra un equip que s'ha quedat amb 10 homes a l'inici del segon temps. Cristiano Ronaldo ha celebrat la seva Bota d'Or amb un hat trick i Sahin ha disputat els primers minuts vestit de blanc. Mentre que la nota negativa pels de Mourinho ha estat la lesió de Di María, als dos minuts de la represa.

El Madrid ha dut el pes del partit des de l'inici. En part per la seva voluntat ofensiva, en part perquè l'Osasuna li ha cedit el protagonisme. El conjunt navarrès arribava al Bernabéu amb moltes baixes –fins a nou jugadors–, però la línia que estava més perjudicada era la defensiva. Això ho sabien bé els futbolistes blancs, que no han dubtat en posar setge a la porteria.

Els homes de Mourinho ho han provat per la dreta, l'esquerra i el centre, fins a trobar el premi del gol al minut 22, quan Cristiano ha rematat una centrada de Di María. Ha estat la clau de volta del partit, ja que a partir d'aquest moment els blancs han optat per penjar pilotes, entre el punt de penal i l'àrea petita. Els centrals de l'Osasuna no encertaven en la cobertura, i els madridistes podien rematar-les amb certa facilitat.

Tanmateix, la sorpresa ha saltat al Bernabéu al minut 30. L'àrbitre ha xiulat una falta a la frontal de l'àrea del Madrid, molt protestada pels futbolistes locals. I l'Osasuna ha tret partit d'aquest fet. Amb els jugadors rodejant l'àrbitre, els navarresos han posat la pilota amb joc ràpidament, aquesta ha arribat als peus d'Ibrahima, que tot sol, ha superat Casillas amb una rematada creuada.

El gol ha caigut com un gerro d'aigua freda entre els aficionats, però l'alegria ha durat poc pels visitants. I és que en la següent jugada, una nova centrada de Di María l'ha rematada Pepe, des del segon pal, creuant la pilota i introduint-la trobaven amb certa facilitat.

I al minut 39' Higuaín es feia un espai al vèrtex de l'àrea i provava un xut amb la dreta, que s colava per l'escaire del segon pal, anotant el 3-1 i deixant el partit vist per sentència abans del descans.

El segon temps ha començat amb la lesió de Di María, que s'ha fet una ruptura del bíceps femoral de la cama dreta als dos minuts de la represa. La baixa del jugador argentí, el més actiu dels blancs al primer temps, podia fer témer una davallada en el joc local i una possible reacció visitant. Però tot ha quedat en un no-res al minut 53, quan Satúrsegui ha fet caure Özil a l'interior de l'àrea i ha vist la segona groga.

El penal el transformaria Ronaldo, i l'Osasuna hauria de jugar més de mitja hora amb un futbolista menys. I el Madrid no ho ha desaprofitat l'ocasió per augmentar el seu compte golejador, novament amb incursions per la banda i centrant la pilota a l'àrea.

Ronaldo ha fet el seu hat-trick i ha celebrat la seva Bota d'Or –que li havien lliurat aquesta setmana– rematant una centrada d'Higuaín (58'). I Benzema ha fet dos gols: el sisè després d'una bona acció de Coentrao per l'esquerra (62') i el setè amb una jugada individual pel centre que ell mateix ha finalitzat amb un tir a l'escaire (80'). Un 7-1 que ja seria definitiu.

Entre aquesta festa de gols, els blancs també han celebrat el debut de Nuri Sahin amb el Reial Madrid (65'), que ha tornat a trepitjar un terreny de joc sis mesos després.

Reial Madrid 7 - Osasuna 1

MADRID: Casillas; Arbeloa, Sergio Ramos, Pepe, Coentrao; Khedira (Sahin, m.67), Xabi Alonso, Di María (Benzema, m.49); Özil (Callejón, m.67), Cristiano Ronaldo i Higuaín.

OSASUNA: Andrés Fernández; Damià, Lolo, Miguel Flaño, Satrústegui; Puñal (Rubén, m.75), Nekounam; Calleja (Timor, m.86), Raúl García, Ibrahima; i Nino (Marcos Pérez, m.59).

GOLS: 1-0, m.23: Cristiano Ronaldo. 1-1, m.30: Ibrahima. 2-1, m.34: Pepe. 3-1, m.40: Higuaín. 4-1, m.54: Cristiano Ronaldo de penal. 5-1, m.58: Cristiano Ronaldo. 6-1, m.62: Benzema. 7-1, m.81: Benzema.

ÀRBITRE: Álvarez Izquierdo (català). Targeta groga a Puñal (23') i expulsió a Satrústegui per doble groga (32' i 54').

ESTADI: Santiago Bernabéu, uns 83.000 espectadors.