PRIMERA DIVISIÓ

Dimarts el Comitè d'arbitres va denunciar Mourinho per les seves declaracions

El Madrid creu que la Federació espanyola de futbol predisposa els àrbitres contra José Mourinho

El Reial Madrid ha emès un comunicat en què critica els comentaris abocats al web de la RFEF sobre la designació de Turienzo Álvarez per a l'Atlètic-Reial Madrid de copa.

Les relacions entre el Reial Madrid i el col·lectiu arbitral no passen per bons moments. El darrer episodi és el comunicat del club blanc en què critiquen els àrbitres. Aquest comunicat és la reacció del club a una informació de la pàgina web de la RFEF sobre els partits de quarts de final de Copa del Rei, en què s'afirma que "Turienzo Álvarez xiularà el partit de tornada dels quarts sota l'atenta mirada de Mourinho, qui es considera perjudicat pels àrbitres en les darreres jornades de lliga".

El comunicat oficial del club és aquest:

"Davant les informacions aparegudes avui en diferents mitjans de comunicació que reprodueixen un comunicat oficial de la Federació Espanyola de Futbol en què es fa referència directament al nostre entrenador José Mourinho, el Reial Madrid CF vol expressar el següent:

1) Mostrar la indignació que ens produeixen aquestes al·lusions directes realitzades a la web oficial de la Federació Espanyola de Futbol.

2) Considerar d'una enorme gravetat que des de la pròpia web de la Federació Espanyola de Futbol es facin aquestes consideracions cap al nostre entrenador, que demostren clarament uns prejudicis que estan lluny de l'objectivitat, neutralitat i equilibri que haurien d'imperar en les informacions oficials d'aquest organisme.

3) Rebutjar rotundament la utilització de la figura del nostre entrenador de la manera que s'ha fet a la web oficial de la Federació perquè entenem que predisposa de manera lamentablement deliberada a un organisme com el arbitral contra l'entrenador del Reial Madrid i contra el propi club.

4) Exigir responsabilitats pel que entenem que és una falta de respecte i consideració a l'entrenador del nostre equip, al mateix Reial Madrid i als seus aficionats.

5) Finalment, lamentar que es produeixin aquest tipus de comunicats oficials a la web de la Federació Espanyola, encara que des del Reial Madrid C. F. se seguiran impulsant les millors intencions per a que les relacions entre el club i la Federació siguin sempre les idònies en el marc de la convivència que tots desitgem per al futbol espanyol.

Darrerament, les relacions entre el Madrid i el col·lectiu arbitral no són les millors per les crítiques del tècnic portuguès contra les actuacions d'aquests. De fet, aquest dimarts el Comitè d'Àrbitres ha denunciat Mourinho per les seves declaracions sobre Pérez Lasa, l'àrbitre de l'Almeria-Reial Madrid, i en què el tècnic portuguès va carregar contra el guipuscoà dient textualment: "Espero que no ens torni arbitrar i al Barça tampoc ".

El Comitè de Competició, a instància d'aquesta queixa, ha obert un expedient disciplinari i dóna trasllat de la denúncia al propi Mourinho que té una setmana per presentar al.legacions.

Cal recordar que el Comitè de Competició també va obrir expedient a instàncies del Comitè d'Àrbitres a Pep Guardiola, després del Almeria-Barça de la temporada passada. El tècnic blaugrana va qualificar de "mentider" a Clos Gómez i els seus assistents per posar en l'acta "esteu xiulant tot a l'inrevés", frase que li va costar l'expulsió a Guardiola.