FUTBOL
Esports Futbol 08/04/2012

El València, primer examen del Reial Madrid d'una setmana decisiva per a la Lliga

Els d'Emery saben que al Santiago Bernabéu hi ha molt a guanyar i poc a perdre, ja que es tracta d'un camp del qual únicament s'han escapat cinc punts en tot l'any

Efe
2 min
Els jugadors del Madrid, durant l'entrenament a Valdebebas / CHEMA MOYA / EFE

MadridEl Reial Madrid, líder de Primera Divisió, rep al Santiago Bernabéu un València necessitat de punts per mantenir la tercera plaça en el primer examen d'una setmana decisiva en la lluita pels títols.

Un sempre apassionant duel entre el Reial Madrid i el València obre una setmana clau en la lluita pel títol en la qual l'equip de José Mourinho ha d'afrontar també una de les sortides més dures que li queden, amb la visita de dimecres al Vicente Calderón.

Amb la passió que marquen aquests enfrontaments, el Reial Madrid rep el València amb la mentalitat d'estar jugant finals per no veure rebaixada la distància de sis punts sobre el seu perseguidor, el València. I ho fa amb els jugadors frescos, després de no afrontar gaire desgast els que van jugar davant l'Apoel en Lliga de Campions, i amb peces clau descansades.

Torna a l'equip Sami Khedira, ja recuperat, i tornen després del descans Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Mesut Özil i Karim Benzema. Gran part de la columna vertebral de l'equip, que es completa amb un incansable Cristiano Ronaldo.

L'equip d'Unai Emery viatja a Madrid amb la urgència de sumar tres punts necessaris per aconseguir la tercera posició a la Lliga i disputar sense fase prèvia la propera edició de la Lliga de Campions, i ho fa amb la moral que suposa la classificació per a les semifinals de la Lliga Europa.

Però el moment en què visita el Bernabéu és complicat per la seva trajectòria a la Lliga, competició en què ha perdut el còmode avantatge que havia tingut com a tercer en la taula, després de tres partits en què només ha sumat un punt.

Per complir el somni de sumar en el desplaçament més complicat de la temporada, al costat del Camp Nou, el tècnic del València compta amb la pràctica totalitat de la plantilla disponible, ja que recupera Roberto Soldado i Jordi Alba, que no van poder jugar el partit del diumenge anterior a Mestalla davant el Llevant per estar sancionats. El defensa Víctor Ruiz i el capità David Albelda van quedar fora de la llista el dijous davant l'AZ Alkmaar, i si el tècnic manté la dinàmica dels últims partits, la seva presència davant el Reial Madrid hauria d'estar garantida.

Amb tot, el València sap que al Santiago Bernabéu hi ha molt a guanyar i poc a perdre, ja que es tracta d'un camp del qual únicament s'han escapat cinc punts en tota la temporada i onze dels quinze equips de la Lliga, fins al moment, s'han emportat quatre o més gols.

stats