1a divisió
Esports Futbol 30/03/2013

El Saragossa intentarà aprofitar el virus FIFA del Madrid per donar la sorpresa

Els aragonesos són a dos punts del descens però s'enfronten a un conjunt que reservarà jugadors pensant en el partit de Champions del dimecres (20 h, GolT i C+ Liga)

Efe
2 min
Cristiano Ronaldo i Pedro Bigas, durant el Reial Madrid - Mallorca

SaragossaUn Reial Saragossa a la vora del precipici intentarà aprofitar la possible distracció del Reial Madrid –que aquestes dues últimes setmanes ha patit el virus FIFA, i que a la propera ha d'afrontar el partit de Lliga de Campions contra el Galatasaray– per intentar donar la sorpresa de la jornada (20 h, GolT i C+ Liga).

Si hi ha algun moment en què un equip teòricament inferior pot sorprendre a un altre superior és en situacions similars a les que viuen aquest dissabte el conjunt saragossà i el madrileny, i d'això procurarà treure'n profit el primer, que és a només dos punts del descens i està clarament necessitat de la victòria.

No obstant això, la trajectòria de l'equip aragonès no convida precisament a l'optimisme, ja que encara no coneix la victòria el 2013 i que no guanya al seu estadi de La Romareda des que ho va fer el passat 10 de novembre de 2012 al Deportivo en l'onzena jornada .

Tot i això l'equip que entrena Manolo Jiménez ha de lluitar per tots els punts, sigui més o menys complicat aconseguir-los, en funció del rival, perquè la situació cada vegada és més agònica i només els errors dels conjunts que estan en zona de descens li estan permetent sobreviure fora de les posicions.

Per aquesta trobada Manolo Jiménez recupera el porter Roberto, així com a Apoño i Cristian Romaric, que han estat lesionats en les últimes jornades. Els dos primers seran titulars fixos mentre que el ivorià podria tenir opcions tot i que sembla que en principi començarà a la banqueta.

Un dels dubtes és si jugarà el central holandès Loovens o ho farà el capità Javier Paredes després de bastantes jornades fora de l'equip. El jugador dels Països Baixos aporta un bon joc aeri però és més lent que Paredes, el que podria decantar el tècnic del Arahal per aquest últim donada la velocitat del joc madridista, especialment a la contra.

Mentrestant, el Reial Madrid arriba a Saragossa amb l'objectiu de reprendre la línia ascendent en què es trobava en la competició de lliga, que li va permetre prendre-li el segon lloc a l'Atlètic de Madrid i així retardar el màxim la consecució del títol per part del Barça.

Encara que per orgull el conjunt de José Mourinho segueix lluitant a la Lliga, l'autèntic objectiu és la Lliga de Campions i en el rerefons apareix el partit de dimecres de quarts de final davant el Galatasaray. Això i el 'virus FIFA' provocarà diversos canvis a l'equip titular.

De moment es queden a Madrid el capità Iker Casillas, amb l'alta mèdica però no "competitiva", segons Aitor Karanka –segon entrenador i que el divendres va comparèixer davant dels mitjans en el lloc de Mourinho–, i el defensa francès Raphael Varane, que va tornar dels partits amb la seva selecció amb molèsties a l'esquena i a qui Mou el reserva per a la Champions.

El mateix camí que Varane, tot i que viatgen a Saragossa, poden seguir Fabio Coentrao, amb molèsties musculars, Sami Khedira, Mesut Özil, Ángel Di María i Gonzalo Higuaín, tots ells titulars davant el Galatasaray. Qui es perfila coma a titular són Marcelo, Michael Essien, Kaká, José Callejón i Karim Benzema. El davanter francès necessita recuperar la confiança amb gols després de ser el centre de la crítica dels aficionats francesos.

stats