Barça
Esports Futbol 22/10/2011

Valdano: "Ser del Reial Madrid no m'implica odiar el Barça"

En declaracions a Canal+, l'exdirector general del Reial Madrid s'ha desfet en elogis cap a Guardiola, a qui ha definit com "un fanàtic de la idea futbolística de Cruyff"

Efe
2 min
Jorge Valdano.

MadridJorge Valdano, exdirector general del Reial Madrid, ha afirmat a Canal Plus que "ser del Reial Madrid" no li implica "odiar el FC Barcelona". "No tinc per què, m'ho van ensenyar al Reial Madrid", ha afegit Valdano.

"Desafiar el Barcelona és admirable. El que està fent el Reial Madrid té mèrit", ha apuntat Valdano, que ha mostrat la seva admiració cap a la direcció tècnica de Pep Guardiola. "Pep ja era entrenador al camp de jugador, tenia influència en el joc, transmetia emoció en el joc, es veia que hi havia un entrenador en potència", ha afegit.

"Guardiola és un fanàtic de la idea futbolística de Cruyff, transmet emocions, se sent part del Barcelona, creu en aquest tipus de futbol que proposa, té a més una capacitat tremenda per assumir decisions valentes. L'any passat guanya la Lliga i la Champions, el normal és que algú amb tant èxit es refugiï en la idea que et va donar l'èxit. En canvi, ell crea als adversaris nous problemes, canvia tàcticament per exemple ", subratlla Valdano.

"Va fer debutar, per exemple, a Busquets en el seu moment, a un jugador de Tercera Divisió. Aquestes afirmacions del seu patró futbolístic el posen en un en lloc altíssim de la història del futbol", apunta Jorge Valdano.

El que va ser executiu del Reial Madrid ha lloat l'estil i el nivell de joc de la selecció espanyola. "Espanya s'ha convertit en una referència mundial, en tots els països hi ha bons jugadors però en pocs llocs s'animen a posar-los en tot el món. Espanya té més centrecampistes que ningú. Busquets, Silva, Xabi Alonso, Xavi, Cesc, Mata, Iniesta; ens queda Cazorla, Valero, capaços de sintonitzar el mateix tipus de futbol. I després per darrere vénen Muniain, Thiago que defensen aquest estil de fer les coses ", ha comentat Valdano.

Valdano ha reconegut que la seva primera aposta a la banqueta del Reial Madrid, el xilè Manuel Pellegrini "va marxar del Madrid amb un nivell d'acceptació molt alt".

Preguntat per la seva relació amb José Mourinho, Valdano ha dit: "Tenim diferents sensibilitats però va quedar clar que la convivència no era fàcil. Ell, pel seu patró de lideratge necessita acumular poder". Qüestionat per si el veu feliç al Reial Madrid, Valdano ha contestat: "No sóc 'mourinhòleg' no l'he tractat prou per saber-ho".

Sobre el duel Madrid-Barça de l'actualitat, Valdano ha resumit: "Al futbol existeixen els cicles, aquest li toca al Barcelona, el Madrid no s'ha de resignar. L'esforç ha de bolcar-se a guanyar el Barcelona i no a odiar-lo".

stats