1a Divisió
Esports Futbol 11/09/2011

El València derrota per la mínima a l'Atlètic de Madrid (1-0) i és colíder amb 6 punts

El partit ha sigut equilibrat fins al gol de Soldado, pitxitxi amb 4 gols, quan l'Atlètic de Madrid ha passat a ser l'únic dominador, però sense cap punteria

Roberto Soldado (València) busca l'espai davant el marcatge de Joao Miranda (Atlètic de Madrid).

ValènciaUn impecable cop de cap de Roberto Enrajolat al principi de la segona part ha donat la victòria al València en partit intens, en què l'equip local ha sigut lleugerament superior al seu rival en el primer temps, però que va estar completament controlat per l'Atlètic després del gol.

El València ha basat la seva victòria en l'eficàcia i en la capacitat de sofriment. L'Atlètic no ha destacat en el primer període i només ha buscat un empat, que potser ha merescut, quan perdia el partit.

Hi ha hagut doncs un abans i un després del gol, ja que de l'equilibri previ s'ha passat a un control territorial absolut del conjunt madrileny que, però, no ha trobat el camí del gol davant una defensa valencianista que s'ha mostrat sòlida.

La primera part ha estat molt anivellada, amb una mitja hora inicial jugada a un bon ritme per tots dos equips. L'Atlètic ha sigut millor de sortida, però el València ha neutralitzat aviat aquesta superioritat.

Tenia, tot i això, més control de pilota l'equip madrileny, mentre que l'arribada dels locals era més consistent. Prova d'això han sigut les dues grans parades de Courtois a rematades de Soldado i Jonás, enfront de l'única intervenció de mèrit de Guaita, en una acció d'Adrián.

A més, Roberto Soldado s'ha deixat veure més que el colombià Falcao, a qui li han arribat poques pilotes. La manca d'efectivitat ha unit abans del descans, encara que a Piatti li ha anul.lat un gol per fora de joc que no era.

La segona part ha començat amb el 1-0 marcat per Soldado en un perfecte cop de cap a centre de Miguel, el jugador portuguès amnistiat aquesta setmana pel tècnic valencianista, Unai Emery. El gol ha obert les portes a un partit diferent.

Els canvis així ho han indicat amb l'entrada d'Alba per Piatti i de Topal per Tino Costa en el València i de Arda Turam i Diego per Adrián i Tiago en l'Atlètic. Uns buscaven defensar i altres l'empat.

L'equip madrileny, a poc a poc, s'ha apoderat del partit. El València havia deixat d'arribar amb freqüència a la meta del rival i cada vegada es mostrava més amagat a la seva parcel·la.

Així ha sigut com el partit ha entrat en el quart d'hora final, amb un joc molt definit per part dels dos equips i l'Atlètic dominava el territori davant un rival que patia i buscava la seva opció a la contra.

El partit s'ha posat agònic per al València quan quedaven encara més de deu minuts de joc i Guaita salvava un gol cantat. L'equip local amb prou feines tenia la pilota i l'Atlètic jugava a plaer, encara que sense crear moltes ocasions de gol.

Amb l'Atlètic bolcat sobre la porteria de Guaita i davant un València exhaust ha arribat el partit a la seva conclusió amb victòria local en una trobada molt equilibrat entre dos equips amb aspiracions parelles.

Fitxa tècnica:

1 - València: Guaita, Miguel, Rami, Víctor Ruiz, Mathieu, Albelda, Tino Costa (Topal, m.67), Pablo, Jonas (Canales, m.70), Piatti (Jordi Alba, m.61) i Soldado.

0 - Atlètic de Madrid: Courtois, Silvio, Miranda, Domínguez, Filipe Luis, Mario Suárez (Juanfran, m.78), Gabi, Tiago (Diego, m.64), Reyes, Adrián (Arda Turam, m.57) i Falcao .

Gol: 1-0, m.52: Soldado.

Àrbitre: González González (col·legi castellà-lleonès). T.G.: pel València a Soldado, i per l'Atlètic de Madrid a Mario Suárez i Tiago.

Incidències: Mestalla davant 40.000 espectadors.