1a divisió
Esports Futbol 20/11/2011

València esclata pel possible penal no xiulat de Gonzalo Higuaín al descompte

Roberto Soldado comparen aquesta acció amb les mans d'Albelda al Bernabéu, ara fa un any, que sí van ser sancionades i que van significar l'expulsió del valencianista

M. Molina
2 min
Els jugadors del València protesten les possibles mans d'Higuaín

BarcelonaEl partit d'aquest dissabte entre el València i el Reial Madrid està condemnat a durar molt més de 90 minuts. I és que l'acció que es va produir al temps de descompte –una presumpta mà del madridista Gonzalo Higuaín en treure una pilota sobre la línia de gol– ha provocat les queixes de futbolistes i seguidors valencianistes.

L'acció es produïa al minut 93, amb 2-3 al marcador, després d'un servei de corner favorable al València. En primera instància, la rematada va tocar al travesser, i el posterior rebot el va aprofitar Soldado per rematar a porteria. Però Higuaín, que estava al terra, va moure el cos i desplaçar el braç per impedir que la pilota entrés. Malgrat les protestes irades dels jugadors locals, l'àrbitre no va indicar penal i el partit va acabar pocs instants després, amb victòria del Madrid per la mínima.

La premsa valencianista

El diari esportiu Superdeporte ha estat un dels més crítics amb l'actuació arbitral, i a la seva portada l'han qualificat d'"escàndol", amb una foto dels jugadors valencianistes protestant a l'àrbitre.

És la mateixa fotografia que ha escollit el rotatiu Levante, encara que el titular de portada diu que el València va ser "víctima dels seus errors", per dir posteriorment que "la polèmica va arribar al final amb un penal no xiulat".

I al diari Las Províncias titula: "Injustícia a Mestalla", acompanyant-ho amb una fotografia de Roberto Soldado amb les mans al cap.

Les queixes de Soldado

El davanter del València Roberto Soldado, l'autor del xut, va assegurar que no podia dir amb claredat si eren mans o no d'Higuaín, però va apuntar que a l'estadi del club blanc sí que s'hagués xiulat penal en una jugada com aquella. I per justificar-ho, va posar d'exemple les mans xiulades a David Albelda al Santiago Bernabéu, la temporada anterior: "No van ser mans i a més van expulsar-lo".

Tanmateix, el jugador ha volgut passar pàgina aquest diumenge, i a través del seu compte de Twitter, ha dit que "no hi ha temps per lamentacions ni per buscar qualsevol altre culpable que no siguem nosaltres".

stats