PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 12/05/2013

El València busca la quarta posició davant un Rayo que somia amb Europa

Una victòria a Vallecas (12 hores, Canal + Liga i Gol T) faria que els d'Ernesto Valverde tornessin a pressionar la Reial Societat a la classificació

Efe
2 min

ValènciaEl València, reforçat anímicament després de golejar la passada jornada l'Osasuna, arriba a Vallecas amb la intenció d'assolir la quarta plaça de la taula si supera el Rayo, un equip que necessita retrobar-se amb la victòria després de quatre partits sense guanyar per seguir optant a entrar a Europa (12 hores, Canal + Liga i Gol T).

Després d'haver aconseguit fa diverses jornades l'objectiu inicial de la temporada –la permanència– ara tots els esforços del Rayo se centren a aconseguir la setena plaça de la classificació que dóna accés a la Lliga Europa, de la qual el separen tres punts.

El València afronta una nova final ja que una victòria li permetria tornar a pressionar la Reial Societat per l'última plaça que dóna dret a jugar la Lliga de Campions la temporada vinent.

El conjunt dirigit per Ernesto Valverde es troba a dos punts de l'equip donostiarra i només resten quatre partits per acabar la temporada, pel que amb un triomf el València podria acabar la jornada per davant a la classificació si la Reial Societat cau aquest dilluns davant el Granada a Anoeta.

Contra del València, equip que ha guanyat a Vallecas en quatre de les últimes cinc visites, el Rayo intentarà trencar aquesta estadística i frenar la mala dinàmica en què es troba immers des de fa més d'un mes, acumulant en les últimes quatre jornades dues derrotes (Reial Societat i Saragossa) i dos empats (Mallorca i Osasuna).

El tècnic del València, Ernesto Valverde, compta amb el dubte de l'argentí Tino Costa, que arriba sense haver entrenat durant tota la setmana per culpa d'un esquinç al turmell esquerre, mentre que David Albelda, que torna després de complir el seu partit de sanció, cobrirà la seva posició al centre del camp amb Éver Banega i Dani Parejo.

L'entrenador valencianista també ha de fer canvis a les bandes i al centre del camp, ja que Sergio Canales, amb un microtrencament al bíceps femoral de la cama esquerra, i el brasiler Jonas Gonçalves, sancionat, no estaran a l'onze.

A més, Feghouli torna a la convocatòria, mentre que el jugador del planter Joan Bernat, que amb prou feines ha comptat en els últims partits, pot ser la gran novetat de l'equip a la banda esquerra. Així mateix, Guaita seguirà sent el porter titular en aquest transcendental xoc davant el Rayo Vallecano i el francès Adil Rami tornarà a la llista després de superar els seus problemes físics.

stats