Futbol
Esports Futbol 25/03/2012

El Vila-real s'aprofita del desconcert del Rayo (0-2) per sumar tres punts i allunyar-se del descens

Marco Ruben, caçant un refús després d'un xut de Cani, ha avançat el Vila-real al minut 29 i, al 85, Ángel López ha culminat un contraatac per sentenciar el matx

David Ramiro / Efe
Marco Rubén dribla Arribas abans de marcar el gol del Vila-real davant el Rayo

MadridEl Vila-real ha tirat d'ofici a Vallecas per aconseguir una important victòria davant un erràtic Rayo (0-2), gràcies als gols del davanter argentí Marco Ruben i el defensa Ángel López, que permeten al conjunt castellonenc agafar aire en la classificació i allunyar-se dels llocs de descens.

Després d'empatar en l'última jornada amb el líder, el Reial Madrid, el Vila-real ha arribat a Madrid disposat a ratificar les bones sensacions deixades en aquest xoc i més que motivat a la recerca d'una victòria que els permetés distanciar-se de la zona de perill de la taula.

Per la seva banda, el Rayo ha afrontat el xoc amb l'objectiu de certificar pràcticament la permanència. Per a això José Ramón Sandoval, tècnic dels locals, ha presentat un onze amb les novetats del central Mikel Labaka i de Roberto Trashorras en lloc del capità José María Movilla.

Des de l'inici el conjunt madrileny ha volgut plasmar el seu segell identificatiu amb un estil ofensiu, un futbol de toc i volent dominar la possessió en el centre del camp. Davant aquestes actituds, el Vila-real de Miguel Ángel Lotina, que s'estrenava a domicili com a tècnic dels grocs, ha intentat buscar un joc més físic sense pilota comandat pel veterà Marcos Senna i el talentós Borja Valero per anul·lar l'estratègia del Rayo.

Al Rayo no se l'ha vist còmode sobre el camp, en part a la bona tasca del Vila-real, que s'ha mostrat com un equip sòlid, amb les línies molt juntes i encomanat a la velocitat de l'argentí Marco Ruben i Nilmar.

El conjunt local amb prou feines ha inquietat la porteria defensada per Diego López i només ha donat símptomes de perill a la primera meitat en un parell d'accions del brasiler Diego Costa. La primera amb una rematada de cap a centrada d'Armenteros que ha marxat fora, i la segona a amb un xut creuat dins l'àrea que ha sortit desviat pel costat dret de la porteria visitant.

Als 29 minuts, el partit es s'ha trencat a favor del Vila-real, que ha aprofitat una pèrdua de pilota de Javi Fuego a les proximitats de l'àrea que Cani va aprofitar per iniciar la carrera i, davant la sortida del porter Joel, llançar un xut que s'ha estavellat al travesser i el rebot s'ha rematat de cap al fons de la xarxa l'argentí Marco Ruben.

Amb desavantatge al marcador el Rayo s'ha llençat a la recerca de la remuntada i José Ramón Sandoval, tècnic dels madrilenys, ha realitzat un doble canvi molt ofensiu en el descans donant entrada a Raúl Tamudo i al guineà Lass Bangoura per donar més mobilitat a l'atac local.

No obstant això, el que ha estat més a prop de marcar de nou ha sigut el Vila-real als 54 minuts des del punt de penal per mediació de Marco Rubén, però el xut de l'argentí des dels onze metres l'ha repel·lit Joel.

El lliurament del Rayo, que ha anat acumulant ocasions a l'àrea rival a través d'Armenteros, Tamudo o Arribas, ha sigut contrarestada amb encert pel Vila-real, que ha tirat d'ofici per fer lent el joc, dominar els temps del partit i arrodonir el resultat en culminar un contraatac amb un gol del lateral dret Ángel López a falta de cinc minuts per al final.

Fitxa tècnica

0 - Rayo Vallecano: Joel; Tito, Arribas, Labaka, Casado (Lass, m.46); Trashorras (Movilla, m.65), Javi Fuego; Piti (Tamudo, m.46), Michu, Armenteros i Diego Costa

2 - Vila-real: Diego López; Mario, Musacchio, Zapata, Joan Oriol; Bruno, Senna, Cani (Camuñas, m.71), Borja Valero (Martinuccio, m.79); Marco Ruben i Nilmar (Ángel, m.52).

Gols: 0-1: m.29 Marco Ruben; 0-2: m.85 Ángel López.

Àrbitre: Pérez Lasa (Comitè Basc). Ha amonestat Casado, Arribas, Tito, del Rayo Vallecano, ia Bruno, del Vila-real.

Incidències: Partit corresponent a la 30a jornada de la Lliga de Primera Divisió, disputat a l'Estadi de Vallecas (Madrid) davant 9.652 espectadors.

Al descans José González de la Vella, 'Potele', exfutbolista del Rayo i un dels artífexs del primer ascens de l'equip a la màxima categoria en la temporada 1976/1977, va ser homenatjat per l'afició.