1a divisió
Esports Futbol 03/03/2012

Un estudi desvela que la Lliga espanyola té les entrades més cares de tot Europa

Un reportatge del diari Marca desvela que el cost mitjà de les localitats és de 53 euros, per davant de la Serie A (48), la Premier (44) i, sobre tot, la Bundesliga (30)

Ara
2 min
RAYO VALLECANO  En el si d'un barri humil, els aficionats han protestat en diverses ocasions per la gestió del club i el preu de les localitats.

BarcelonaLa Lliga espanyola és la més cara de tot Europa, si es té en compte el preu de les localitats. Aquesta és la conclusió a la que ha arribat un reportatge publicat aquest dissabte al diari Marca, on s'assegura que el cost mitjà de les localitats és de 53 euros a la Lliga, una quantitat molt superior a la que es paga en altres països. Per exemple, la Serie A la mitjana és de 48 euros, la Premier League de 44 i la Bundesliga de 30. Una xifra, aquesta última, que sorprèn, sobretot si es té en compte el nivell adquisitiu a Espanya és molt inferior que a Alemanya.

El reportatge explica que en totes les lligues hi ha un sistema de tarifes –en funció del rival i la transcendència de partit–, però que a Espanya el número de categories es multiplica. D'aquesta manera "hi ha un preu per partits habituals, un altre per rivals d'entitat, un altre per derbis i dos més pel Barça i Madrid, on el preu pot arribar a pujar un 300%".

Aquest mateix estudi destaca que l'Osasuna fa pagar entre 36 i 60 euros per partit. Però que per la visita del Barça, les entrades més cares valien fins a 110 euros. I en el cas del Barça, mentre la diferència de preus acostuma a oscil·lar entre els 38 i els 116 euros, les entrades mínimes baixen fins als 19 euros per la visita de Llevant i Rayo, i les màximes ascendeixen fins als 265 pel clàssic contra el Reial Madrid.

Comparat en altres lligues, a Alemanya és on els preus són més barats. I destaca que es pot veure un partit del Werder Bremen al seu estadi per 11 euros, i anar al camp del Borussia Mönchengladbach per només 6. Amb aquesta dada, i tenint en compte la diferència de poder adquisitiu entre Espanya i Alemanya, no és d'estranyar que a la Bundesliga els camps estiguin sempre plens, tot el contrari de la Lliga BBVA.

stats