València-Espanyol
Esports Futbol 02/01/2011

Mata enfonsa l'Espanyol amb un gol en fora de joc en el temps afegit (2-1)

L'Espanyol ho tenia tot a favor per guanyar a Mestalla després de rebre el regal del gol de l'empat en pròpia porteria de Ricardo Costa, i jugar amb superioritat

Redacció
2 min
Javi Márquez lluita amb Maduro en el partit de Mestalla.

BarcelonaL'Espanyol ha acabat perdent un partit que segurament no hauria merescut si no fos pels regals del València, però que un cop s'ha quedat amb un home més, hauria hagut de guanyar. El gol de Mata en el temps afegit ha deixat als blanc-i-blaus amb un pam de nas, sobretot després que Callejón i Dátolo fallessin ocasions força clares.

L'Espanyol ha arribat al descans del partit al camp del València amb un empat a un gol que supera els mèrits d'uns i altres en els primers 45 minuts. El partit ha començat amb mala sort pels blanc-i-blaus ja que Osvaldo s'ha lesionat i Álvaro Vázquez ha hagut d'entrar per substituir-lo.

El València ha sigut millor en els primers minuts, tot i que l'Espanyol ha aconseguit mantenir-se dins el partit. Al minut 29, però, Aduriz ha encarat tot sol a Kameni, i aquest li ha fet penal en llançar-se-li als peus. L'àrbitre, tot i les protestes, no ha vist penal i ha xiulat córner. En el llançament de cantonada, el mateix Aduriz ha saltat més que ningú i ha rematat de forma perfecta de cap al fons de la xarxa.

L'Espanyol no ha sabut reaccionar, però en el temps afegit dels primers 45 minuts s'ha trobat amb un regal increïble del central del València Ricardo Costa, que en una jugada sense massa perill, ha rebutjat de cap una centrada de Callejón en direcció a la seva pròpia porteria.

En la represa el partit s'ha convertit en un anar i venir d'àrea a àrea sense massa ordre. Semblava un partit de pretemporada. Però Aduriz ha definit més els papers dels dos equips quan ha sigut expulsat per una agressió a Javi Chica. Quedaven encara 30 minuts de la segona part i l'Espanyol estava amb un home més. Els de Pochettino han tingut ocasions per guanyar el partit, sobretot un u contra u de Callejón amb Guaita, però el davanter ha xutat a les mans del porter valencià, i un xut de falta molt perillós de Luis García. El València, però, al contracop, ha clavat més d'un ensurt a l'Espanyol. L'ensurt definitiu i decisiu l'ha donat Juan Mata, que en el temps afegit ha marcat de cap el gol de la victòria en una claríssim fora de joc.

València CF: Guaita, Maduro, Topal (Banega, m.67), Joaquín (Vicente, m.58), Mata, Aduriz, Stankevicius, Pablo H., Costa, Mathieu i Miguel (Bruno, m.80).

RCD Espanyol: Kameni, Chica, J. Márquez (Dátolo, m.65), Dídac, Baena, Callejón (S. S. García, m.80), Luis García, J. Verdú, Osvaldo Osvaldo (Álvaro, m.15), Forlín i Amat.

Gols: 1-0: Aduriz (m.28); 1-1: Ricardo Costa p.p. (m.45); 2-1: Mata (m.91).

Àrbitre: Sr. González González (C. Castellà-lleonès). Ha amonestat a Forlín (m.31), Dídac Vilà (m.38), Costa (m.54), Topal (m.65) i Dátolo (m.66). Targeta vermella: Aduriz (m.59).

stats