PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 09/04/2011

El Reial Madrid guanya a Bilbao davant l'Athletic Club amb dos gols de penal de Kaká (0-3)

Dos penals condemnen un Athletic Club elèctric i volcat a l'atac. Kaká ha transformat les dues penes màximes i Cristiano Ronaldo ha sentenciat el partit

Adrià Soldevila
Kaká celebra el seu gol de penal

BarcelonaLa propera setmana el Reial Madrid té dos partits d'extrema importància per a les seves aspiracions a final de temporada, però un d'ells va relacionat amb el d'avui. El dissabte que ve els blancs reben el líder, el FC Barcelona, al Santiago Bernabéu. Però el partit de la propera setmana va estretament lligat amb el d'avui a San Mamés. Mourinho ha volgut donar descans a jugadors clau de l'onze, com Cristiano Ronaldo, Xabi Alonso, Carvalho i Özil.

El Reial Madrid ha optat per una alineació força estranya, amb Pepe de pivot i sense la columna vertebral (Xabi Alonso, Khedira, Ronaldo i Özil), però ràpidament, en el minut 12, els blancs han encarrilat el partit. Di Maria dribla Gorka i el porter de l'Athletic li fa penal. La pena màxima la transforma Kaká en el primer gol del partit. A partir d'aquí el partit ha començat a ser un matx obert, amb ocasions clares per als dos equips, sobretot per Di Maria, que ha desaprofitat tres oportunitats claríssimes per sentenciar el partit. En una de les últimes jugades, Albiol ha comès un clar penal sobre Gurpegui, però l'àrbitre no l'ha assenyalat.

Al començament de la segona part, ha passat exactament el mateix que a la primera. Al minut 8, en una altra jugada de Di Maria, Castillo li ha fet una empenta i ha provocat un altre penal favorable als blancs. El mateix Kaká ha transformat la pena màxima i ha deixat el Reial Madrid amb el partit molt de cara. El tercer ha arribat en un contraatac amb l'Athletic Club volcat sobre la porteria de Casillas i sense crear perill. En una passada per Ronaldo, el portuguès ha retallat cap al mig i ha creuat la pilota al segon pal, impossible per a Gorka. El partit, finalment ha acabat amb el 0-3, pero el Madrid hagués pogut guanyar per més gols de diferència, ja que en els últims minuts ha disposat de diverses ocasions per a golejar.

0 Athletic Club - 3 Reial Madrid

Athletic Club: Gorka Iraizoz; Iraola, San José, Ekiza, Castillo; Gurpegi (David López, 45'), Javi Martínez (Iturraspe, 61'), Orbaiz, Muniain; Llorente i Toquero.

Reial Madrid: Casillas; Ramos, Albiol, Garay, Arbeloa; Pepe, Lass; Granero, Kaká, Di Maria (Xabi Alonso, 65'); Higuain (Ronaldo, 61').

Gols: 0-1 (12') Kaká, de penal. 0-2 (53') Kaká, de penal. 0-3 (70') Ronaldo.

Àrbitre: Clos Gómez (Col·legi aragonès). T.G: Gurpegui, Gorka Iraizoz i Javi Martínez (Athletic Club); Granero, Sergio Ramos, Lass i Casillas (Reial Madrid)