PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 05/02/2011

L'Athletic Club trenca la ratxa de victòries de l'Sporting, reforçant la seva posició europea (3-0)

Els de Joaquín Caparrós sumen la seva quarta victòria consecutiva, fet que els situa en la cinquena posició i a tres punts de la Lliga de Campions

Redacció
2 min
Els jugadors de l'Athletic Club celebren la victòria.

BarcelonaL'Athletic Club ha enfortit avui la seva posició europea amb una exhibició de joc i gols davant l'Sporting de Gijón, a qui ha golejat per 3-0 en el seu millor partit dels últims anys i que l'ha portat a la cinquena plaça de la classificació. David López, de penal, Toquero, amb el seu tercer gol en dos partits i Llorente, amb el seu gol número 13 en aquest campionat de Lliga, han plasmat la que ha estat la quarta victòria consecutiva del conjunt matalasser, que no para de créixer en les últimes setmanes. L'Sporting, per la seva banda, ha vist frenada la bona ratxa de 10 punts de 12 possibles amb la qual ha arribat a San Mamés, on, però, ha estat superat clarament de principi a fi. La derrota, de totes maneres, no penalitza massa als de Manolo Preciado, pels últims bons resultats.

En una clara agafada de Gregory sobre Llorente, que ha suposat la segona groga i consegüent expulsió, l'Athletic ha obert el marcador, i David López ha transformat la pena màxima. El partit s'ha posat molt de cara a l'Athletic i ho ha aprofitat el conjunt de Caparrós per solucionar-lo ràpid. Ho ha fet Muniain, al minut 22, amb una esplèndida colada per la línia de fons que ha acabat amb una passada enrere perquè Toquero marqués el 2-0. El xoc feia olor de golejada i els locals l'han buscat amb un futbol que feia molt temps que no es veia a La Catedral, que per primera vegada en molts anys ha corejat el crit de "Athletic UEFAra, Athletic UEFAra (l'Athletic a la UEFA)". El 3-0 l'ha marcat Llorente, que ha arribat ja a 13 gols a la Lliga. El punta internacional ha posat la guinda a una bona combinació iniciada per Muniain i continuada per Susaeta, que ha deixat la pilota en safata per al '9 '.

3 Athletic - 0 Sporting

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, San José, Ekiza, Koikili; David López, Orbaiz, Gurpegui (Iturraspe, 79'), Muniain (Vera, 75'); Toquero (Susaeta, 65') i Llorente.

Sporting: Cuéllar; Lora, Iván Hernández, Gregory, Canella; Eguren (André Castro, 46'), Nacho Cases, Rivera, De las Cuevas (Botía, 28'), Diego Castro; i Barral (Bilic, 46').

Gols: 1-0, (16') David López, de penal. 2-0, (27') Toquero. 3-0, (73') Llorente.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes (col·legi càntabre). T.G: San José, Koikili, Gurpegui i Iturraspe (Athletic); Lora i Barral (Sporting). T.V: Grégory (Sporting).

Assistència: 39.000 espectadors

stats