Esports Futbol 11/12/2010

La crisi de l'Atlètic de Madrid s'enfronta a la gran reacció del Deportivo de la Corunya

Els matalassers van començar a bon ritme, però s'ha distanciat de la Lliga de Campions, mentre que els blanc i blaus han guanyat tretze dels últims divuit punts

Redacció
2 min

BarcelonaAra, només un triomf, a favor dels madrilenys, separa els dos conjunts en la classificació, on l'Atlètic apareix en una situació incòmoda, perquè ja mira a la quarta posició amb vuit punts de desavantatge i perquè les seves últimes actuacions, sobretot fa una setmana amb el Llevant (2-0), han encès les alarmes.

El conjunt matalasser viu el seu pitjor moment de la campanya. A la derrota a casa davant l'Espanyol (2-3) la va seguir l'ensopegada al seu camp davant l'Aris grec (2-3), que el va deixar a la vora de l'eliminació europea, i partit decebedor al Ciutat de València contra el Llevant, en l'última jornada, on va perdre amb tot mereixement. Aquests tres xocs, en què ha encaixat vuit gols i ha evidenciat una fragilitat defensiva inesperada fa uns mesos, han augmentat les urgències de l'Atlètic, obligat a una reacció immediata, perquè una nova derrota matí deixaria en una situació compromesa a l'equip i l'entrenador Quique Sánchez Flores. El tècnic inclourà aquest dissabte canvis en el seu onze, un d'ells en la defensa, on tornarà la titularitat a Álvaro Domínguez i deixarà a la banqueta l'uruguaià Diego Godín. El colombià Luis Perea, com a central, i el txec Tomas Ujfalusi i el brasiler Filipe Luis, com laterals, completaran la defensa en el duel de demà. També hi haurà novetats en el mig centre, on tornarà el portuguès Tiago Mendes, que va complir un partit de sanció davant el Llevant i que compartirà posició amb Raúl García o Mario Suárez, una vegada que el brasiler Paulo Assunçao és baixa per cinc grogues per al partit de demà.

Davant seu hi serà el Deportivo, que visita demà al Vicente Calderón disposat a volar en la classificació cap a posicions amb les que ni el més optimista somiava fa un mes i mig i amb la possibilitat d'arribar a l'Atlètic, que està descrivint una trajectòria oposada a la de els blanc i blaus. El conjunt corunyès ha recuperat el pols en el campionat, en què va arribar a ser el cuer de la categoria, i la victòria del passat dilluns davant l'Hèrcules (1-0) l'ha col.locat a set punts de les posicions de descens, en una zona còmoda que li permet encarar amb tranquilitat compromisos com el del Calderón. El preparador blanc i blau, Miguel Ángel Lotina, no ha citat per al partit el mexicà Andrés Guardado, que estava en condicions de jugar quinze minuts, mentre que per decisió tècnica destaquen les absències de l'ex atlètic Zé Castro, el paraguaià Claudio Morel i el francès Yves Desmarets. A més, no ha pogut comptar amb el migcampista Rubén Pérez, indiscutible en els seus plans i que es perdrà el xoc pel contracte de cessió que van acordar a l'estiu el Deportivo i l'Atlètic.

stats