PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 09/01/2011

Javi Martínez treu un punt per l'Athletic a l'últim minut, davant un nou Màlaga (1-1)

Manuel Pellegrini ha sortit amb 4 nous fitxatges a l'onze inicial: Sergio Asenjo, Demichelis, Camacho i Enzo Maresca, que ha estat substituït a la segona part

BarcelonaL'Athletic Club de Bilbao ha rescatat un punt en el temps afegit gràcies a un gol de cap de Javi Martínez, que ha igualat el gol del debutant Martin Demichelis, per aconseguir un empat just a La Rosaleda contra el Màlaga (1-1). Ha començat el partit amb domini de l'Athletic, que ha aparegut amb molts canvis i el seu entrenador, Joaquín Caparros, ha intentat dosificar els seus jugadors després de l'esforç que van fer el passat dimecres en el partit de la Copa del Rei davant el Barcelona. El conjunt basc no ho ha notat al principi i ha manejay força el partit, a l'espera que els locals arrisquessin alguna cosa més. L'Athletic esperava enrere per sortir ràpid al contraatac. El partit el tenia controlat, perquè el Màlaga, malgrat el seu domini, tenia problemes per triangular i enllaçar alguna jugada amb perill.

Després del pas pels vestidors, l'Athletic ha deixat la iniciativa al Màlaga en els primers minuts de la segona part, si bé en un contraatac Muniaín ha pogut avançar al seu equip, però el seu llançament, que anava a l'escaire, l'ha tret Asenjo amb una gran intervenció. L'equip basc s'ha adonat que els malaguenys tenien molts problemes al centre del camp, ja que a l'italià Enzo Maresca se li notava la falta de partits i ha estat substituït pel jove Recio. Necessitava oxigen el Màlaga al centre del camp i l'Athletic s'anava creixent. Els locals, amb Duda i Rondón, han intentat portar perill a l'àrea del conjunt basc, però no han acabat de concretar les accions. El partit era dolent, però tenia emoció perquè el Màlaga posava les ocasions. El gol local ha arribat en el minut 80, en un córner que ha rematat de cap Demichelis. El Màlaga es defensava i atacava i alguna ocasió ha tingut per sentenciar el partit davant d'un Athletic desfondat i amb mancances. No obstant això, en l'última acció del partit Gabilondo ha llançat amb encert una falta i Javi Martínez l'ha rematat de cap d'esquena a la porteria i ha aconseguit el gol de l'empat.

1 Màlaga - 1 Athletic Club

Màlaga CF: Asenjo, Manolo, Weligton, Demichelis, Mtiliga; Dubte (Fernando, m.83), Camacho, Apoño, Quincy (Fernández, m.73); Maresca (Recio, m.56) i Rondón.

Athletic: Iraizoz, Iraola, Sant Josep, Ekiza, Koikili; David López, Orbaiz (Igor Martínez, m.83), Javi Martínez, Iturraspe (De Marcos, m.61); Muniain (Gabilondo, m.70) i Llorente.

Gols: 1-0, M. 80: Demichelis. 1-1, M. 93: Javi Martínez.

Àrbitre: Velasco Carballo (Col.legi Madrileny). Va mostrar targeta groga als malaguistes Camacho (m.31), Demichelis (m.55), Recio (m.72), Apoño (m.77) i Asenjo (m.90), i els futbolistes de l'Athletic (m.37 ), San José (m.56) i Muniain (m.69).

Incidències: 25.000 espectadors.