PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 02/01/2011

Manolo Preciado assenyala els errors defensius com la clau de la derrota davant el Màlaga (1-2)

Diego Castro ha avançat l'Sporting amb un llançament de penal, però just abans del descans, Welligton ha empatat. Apoño, també de penal, ha fet el segon

Duda i Jesús Gámez celebren amb Apoño el segon gol del Màlaga al Molinón.

BarcelonaL'Sporting de Gijón s'ha deixat tres punts amb un rival directe en la lluita per la permanència, el Màlaga, després d'un pèssim partit en què ha fallat en els dos gols encaixats i que ha finalitzat amb una enorme bronca dels aficionats a un equip desconegut per a ells. Preciado sol sorprendre amb canvis en gairebé tots els partits, però pocs podien esperar que en el primer de l'any el porter Cuéllar entrés a l'equip titular en detriment de Juan Pablo, que la passada temporada havia jugat tots els minuts de lliga i que en aquesta anava pel mateix camí. Els dos equips han demostrat perquè ocupen posicions de descens i a la primera part el futbol ha brillat per la seva absència, amb un Màlaga que acumulava molta gent al darrera i un Sporting que era incapaç d'apropar-se als voltants de l'àrea visitant.

El Màlaga buscava el joc que més li convenia a la velocitat de jugadors com Eliseu o Quincy, i una passada d'aquest sobre la penetració de Rondón ha creat la primera situació de perill, però el davanter malagueny ha errat davant Cuéllar. Amb l'Sporting dominant territorialment però sense crear el més mínim perill, els minuts han anat passant i poc a poc el Màlaga ha anat equilibrant el temps de possessió de pilota, però també d'una manera inoperant. En els últims cinc minuts de la primera part s'han produït dos gols, el primer en un penal per mà de Mitiliga molt protestada per l'equip andalús, que ha transformat amb seguretat Diego Castro; i el segon quatre minuts després. Duda treu ràpidament una falta i la defensa sportinguista no encerta ni a rebutjar la pilota, ni a obstaculitzar Welligton, que ha rematat de cap a gol i ha aixecat una sonora protesta a la graderia.

A la represa, l'Sporting no ha aconseguit fer-se amb el control de la pilota i ha estat quan s'han produït els moments de més desconcert al mig del camp. En una de tantes pèrdues dels centrecampistes locals, Eliseu s'ha endut la pilota, s'ha internat a l'àrea amb velocitat i Cuéllar, en la seva sortida, l'ha atropellat. El penal l'ha transformat Apoño. L'Sporting s'ha oblidat de tàctiques i esquemes i ha anat a donar-li la volta al partit, aprofitant també que el Màlaga ha retrocedit metres per defensar el botí, però els minuts han passat i les oportunitat de capgirar el marcador s'han esfumat.