Futbol
Esports Futbol 09/08/2011

L'LFP i l'AFE no es posen d'acord i amenacen de fer vaga la primera jornada de Lliga

Les últimes reunions per discutir el nou conveni col·lectiu estan distanciant encara més les postures de tots dos organismes, i els jugadors no descarten plantar-se el primer cap de setmana de competició

Natalia Arroyo
2 min
El president de l'Associació de Futbolistes Espanyols, Luis Rubiales.

BarcelonaLuis Rubiales, president de l'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE), es va reunir ahir amb diversos jugadors a Las Rozas, aprofitant la concentració de la selecció espanyola, per debatre amb ells la nova situació que podria afectar els futbolistes professionals i que amenaça amb una vaga general per a la primera jornada de Lliga.

Els clubs, indignats amb les constants convocatòries de seleccions, volen incloure una clàusula als contractes dels jugadors que els alliberi de pagar-los la part proporcional del seu sou quan juguin un partit internacional. No volen carregar amb el risc de lesions i els perjudicis físics que els suposa el fet de perdre els seus futbolistes durant uns dies, i proposen que els constin com a vacances no pagades. La Federació, que s'hauria de fer càrrec de les nòmines si s'acabés aprovant aquesta mesura, de moment, no sembla disposada a acceptar aquesta condició, com tampoc ho estan els jugadors ni l'AFE.

Davant la dificultat per posar-se d'acord ahir Rubiales va insinuar la possibilitat de no disputar la primera jornada de Lliga com a mesura de protesta. Si es fa vaga o no es decidirà durant els pròxims dies després de diverses reunions que tindrà l'AFE internament i amb l'LFP (Lliga de Futbol Professional).

Una altra reunió, demà

De fet, l'AFE i la Lliga de Futbol Professional es tornaran a reunir demà per contiunar redactant el nou conveni col·lectiu. El nou text, ara per ara, té diversos punts de conflicte a més d'aquest del virus FIFA. El repartiment dels drets d'imatge dels jugadors, dels quals els clubs volen treure benefici, o les exigències per cobrar les nòmines endarrerides de tots els clubs en Llei Concursal, són els altres temes espinosos.

Un conflicte que s'eternitza

Luis Rubiales manifestava la setmana passada que la Lliga només començaria "quan els problemes estiguessin resolts del tot" i que, de moment, no veia en l'LFP la "voluntat" de fer-hi res per solucionar-los. "Signar el nou conveni així és difícil. Si quan parlo, no tens en compte res del què dic, no sé quin sentit té continuar fent reunions", expressava, indignat, el president de l'AFE a Onda Cero.

La Lliga ja va estar a punt d'aturar-se l'any passat en la primera jornada de lliga de l'any que es va disputar entre el 2 i el 3 de gener. Després, entre els mesos de març i abril, va haver de ser una jutge la que va resoldre una altra amenaça de vaga, en aquell cas per la dificultat de trobar una fórmula satisfactòria amb els nous contractes televisius i el repartiment dels ingressos.

stats