PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 11/05/2013

El Mallorca necessita guanyar a San Mamés si vol seguir confiant en la permanència

L'equip balear és cuer amb 29 punts, i està a 4 de l'Osasuna, equip que marca la salvació

Ara
2 min

BarcelonaEl Mallorca necessita una victòria aquest dissabte a la tarda (16h/C+Liga,GolT) contra l'Athletic Club per seguir creient en la permanència. L'equip balear arriba a San Mamés com a cuer i està a 4 punts de l'Osasuna, que marca la salvació. Els bilbains, per la seva part, buscaran un triomf que els garanteixi de forma matemàtica la permanència.

Per aquest enfrontament, el tècnic Gregorio Manzano tindrà les baixes d'Antonio López i Bigas, de manera que s'espera que Ximo acompanyi Germel en l'eix central de la defensa.

Manzano, que va substituir a Joaquín Caparrós el febrer passat, ha insistit que el Mallorca té encara possibilitats de seguir a Primera però ha reconegut que part d'aquestes opcions passen per guanyar aquest dissabte l'Athletic Club.

La directiva del club balear ha posat a la disposició dels seus aficionats dos vols xàrter perquè acompanyin als jugadors a Bilbao. Uns 400 seguidors estaran en les graderies de San Mamés.

Pel que fa al conjunt basc, els de Marcelo Bielsa volen certificar, quant abans, la seva permanència. Per això, necessiten derrotar el Mallorca. Actualment són catorzens amb 38 punts.

Com ha subratllat Ander Herrera aquesta mateixa setmana, per l'Athletic la diferència entre guanyar o no al Mallorca és "la tranquil·litat o posar-se a tremolar" abans d'afrontar la recta final d'aquesta grisa temporada en què jugaran contra el Saragossa, el Llevant i el Rayo Vallecano.

S'espera que l'únic canvi que Bielsa introduirà en l'onze inicial respecte a l'equip que va jugar d'inici la setmana passada a Balaídos serà el retorn d'Ander Herrera, sancionat a Vigo, per jugar en la posició de mig ofensiu.

San Mamés registrarà una gran entrada en aquest penúltim partit oficial a la La Catedral abans que l'estadi sigui demolit el proper mes de juny, ja que aquest divendres s'han esgotat totes les entrades posades a la venda i el ple dels seus 40.000 localitats dependrà de la resposta dels socis.

Alineacions probables

Athletic Club: Iraizoz; Iraola, San José, Ekiza, Aurtenetxe; Gurpegui, De Marcos, Herrera; Susaeta, Aduriz i Muniain.

Mallorca: Aouate; Hutton, Ximo, Geromel, Kevin, Víctor, Martí, Tissone, Pina; Giovani Dos Santos i Hemed.

Àrbitre: Alejandro José Hernández Hernández (Comitè de Las Palmas).

Camp: San Mamés.

Hora: 16 h / C+ Liga , Gol T

stats