PRIMERA DIVISIÓ
Esports Futbol 17/02/2013

El València vol seguir escalant posicions davant un Mallorca amb urgències

Mentre el València lluita per les posicions europees, el seu rival d'aquest diumenge (17 hores, Canal + Liga i Gol T) intenta escapar de la zona de descens

Efe
2 min
Els jugadors del València celebren el gol de Valdez a les acaballes del partit / SALVADOR SAS / EFE

València / PalmaEl València rep aquest diumenge (17 hores, Canal + Liga i Gol T) el Mallorca a Mestalla amb l'objectiu de seguir escalant posicions en la classificació des de l'arribada del tècnic Ernesto Valverde a la banqueta, tot i que davant tindrà a un rival necessitat de punts per escapar de la zona de descens.

Els locals arriben al duel després de la derrota patida al seu camp davant el París Saint Germain a la Lliga de Campions però amb el ferm propòsit de traslladar a Mestalla la trajectòria victoriosa de l'equip a domicili a la Lliga des de l'arribada de Valverde.

Des que el tècnic va arribar a València, l'equip ha guanyat els quatre partits que ha disputat com a visitant, mentre que en els cinc partits com a local ha guanyat dos, n'ha empatat un i perdut els altres dos. Tot i els números a Mestalla, el còmput global amb el nou entrenador és positiu, com ho reflecteix el fet que el València ha sumat dinou punts des que va arribar, tres menys que el Barça, el líder, l'únic que el supera en aquest període.

Per enfrontar-se al Mallorca, Valverde no pot comptar amb el migcampista David Albelda, sancionat per acumulació de targetes, ni amb el defensa francès Jeremy Mathieu, que està en el tram final de la recuperació de la lesió als turmells, ni amb l'argentí Éver Banega, que pateix una tendinitis al tendó rotular. La principal novetat estarà a la porteria: el brasiler Diego Alves tornarà a la titularitat, segons ha confirmat Valverde. Soldado, tot i que contra el PSG va fer-se un esquinç al canell, estarà disponible.

El Mallorca, penúltim a la classificació amb 18 punts, intentarà alleujar la seva precària situació esportiva sumant almenys un punt davant el València. Mestalla serà la primera sortida del tècnic Gregorio Manzano al capdavant de l'equip, ja que va substituir Joaquín Caparrós la setmana passada i va debutar amb un empat agònic (1-1) contra l'Atlètic Osasuna a Son Moix. Manzano podria fer alguns canvis pel que fa a l'onze titular de la passada jornada. El tècnic ha inclòs el central brasiler Pedro Geromel a la llista de convocats, tot i que dijous es va fer mal al turmell. Si no es recupera, el català Andreu Fontàs té moltes opcions de formar parella amb el portuguès Nunes. Pel que fa al sistema de joc, és probable que Manzano prescindeixi d'un davanter per jugar a Mestalla amb tres migcampistes: Márquez, Tissone i Pina.

stats