Publicitat
Publicitat

COPA DEL REI

Els jutges no vueen un perill "real i concret" en la marxa ultra del dia de la final de Copa a Madrid

La resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid diu, a diferència de la policia i de la delegació del govern espanyol, que en la manifestació del proper divendres només hi pot haver "un perill abstracte"

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) considera que la manifestació convocada per grups d'ultradreta per a aquest divendres, coincidint amb la final de la Copa del Rei i sota el lema "Contra el separatisme, una bandera", no suposa un perill "real, clar i concret".

Així ho assenyala la sala contenciosa administrativa del TSJM en una resolució coneguda aquest dimecres, després que dimarts avancés que anul·lava la resolució de la delegació del govern a Madrid per la qual traslladava al dilluns 28 la manifestació convocada per Falange i l'associació Nudo Patriota Español per evitar la seva coincidència amb el partit entre el Barça i l'Athletic Club.

Respecte als arguments esgrimits per la delegació del govern sobre "l'existència de raons fundades que poden produir alteracions de l'ordre públic amb perill per a persones o béns", el TSJM respon que en aquest cas pot existir "un perill abstracte, però no un perill real, clar i concret".

En un informe, la policia apunta a "l'existència de raons fundades que poden produir alteracions de l'ordre públic amb perill per a persones o béns" d'acord amb els comentaris detectats en fòrums i xarxes socials. No obstant això, el TSJM argumenta que "no poden tenir per certes aquestes consideracions", ja que "es desconeix quins són aquests fòrums, pàgines webs o premsa". "La mera menció en l'informe sense possibilitat de poder contrastar la seva veracitat pot conduir a l'arbitrarietat o a apreciacions subjectives que no poden limitar l'exercici del dret fonamental de reunió", segons els jutges.

Més continguts de

PUBLICITAT
PUBLICITAT
PUBLICITAT