COPA DEL REI
Esports Futbol 23/05/2012

Els jutges no vueen un perill "real i concret" en la marxa ultra del dia de la final de Copa a Madrid

La resolució del Tribunal Superior de Justícia de Madrid diu, a diferència de la policia i de la delegació del govern espanyol, que en la manifestació del proper divendres només hi pot haver "un perill abstracte"

Efe
1 min

MadridEl Tribunal Superior de Justícia de Madrid (TSJM) considera que la manifestació convocada per grups d'ultradreta per a aquest divendres, coincidint amb la final de la Copa del Rei i sota el lema "Contra el separatisme, una bandera", no suposa un perill "real, clar i concret".

Així ho assenyala la sala contenciosa administrativa del TSJM en una resolució coneguda aquest dimecres, després que dimarts avancés que anul·lava la resolució de la delegació del govern a Madrid per la qual traslladava al dilluns 28 la manifestació convocada per Falange i l'associació Nudo Patriota Español per evitar la seva coincidència amb el partit entre el Barça i l'Athletic Club.

Respecte als arguments esgrimits per la delegació del govern sobre "l'existència de raons fundades que poden produir alteracions de l'ordre públic amb perill per a persones o béns", el TSJM respon que en aquest cas pot existir "un perill abstracte, però no un perill real, clar i concret".

En un informe, la policia apunta a "l'existència de raons fundades que poden produir alteracions de l'ordre públic amb perill per a persones o béns" d'acord amb els comentaris detectats en fòrums i xarxes socials. No obstant això, el TSJM argumenta que "no poden tenir per certes aquestes consideracions", ja que "es desconeix quins són aquests fòrums, pàgines webs o premsa". "La mera menció en l'informe sense possibilitat de poder contrastar la seva veracitat pot conduir a l'arbitrarietat o a apreciacions subjectives que no poden limitar l'exercici del dret fonamental de reunió", segons els jutges.

stats