VAGA DE FUTBOLISTES
Esports Futbol 19/08/2011

Els futbolistes podrien amenaçar amb una vaga indefinida i paralitzar el futbol espanyol

Segons informa el diari 'Marca', els futbolistes podrien arribar a proposar una vaga indefinida si no hi ha acord en la negociació del conveni col·lectiu

Redacció
1 min
Luis Rubiales, al centre, acompanyat per futbolistes com Iker Casillas, Xabi Alonso i Carles Puyol.

BarcelonaL'Associació de Futbolistes Espanyols (AFE) i la Lliga de Futbol Professional (LFP) es reuneixen avui per seguir negociant el conveni col·lectiu dels primers. Amb les negociacions gairebé aturades, els futbolistes ja han aconseguit que aquest cap de setmana no es jugui la primera jornada a Primera i Segona Divisió, declarant-se en vaga. Avui es negociarà una solució que permeti jugar-se la segona jornada de Primera, però si no hi ha cap acord l'AFE podria meditar ampliar la vaga i fer-la indefinida, i paralitzar el futbol professional espanyol. La jornada de Segona B, en canvi, sí que es jugarà. Avui també es volia negociar la possibilitat de jugar la jornada de Segona Divisió aquest cap de setmana, opció gairebé descartada.

Segons informa el diari Marca, els jugadors no estan disposats a jugar fins que tot estigui totalment arreglat i "fins i tot, ja s'escolten veus entre els mateixos futbolistes que parlen de vaga indefinida". El jugador de l'Hèrcules Tote fins i tot ha dit que "si cal no hi haurà futbol a Espanya en tot l'any. Si hem d'estar aturats fins al maig, ho estarem".

Els jugadors començaran el campionat de Lliga si tenen les garanties suficients, així com el conveni liquidat i rubricat, per complir i cobrar totes les quantitats que indiquen els seus contractes. El col·lectiu s'ha unit més que mai i la Lliga es podria suspendre en totes les seves jornades. I és que tots són conscients que no faran un pas cap enrere. Els jugadors, però, han acordat seguir entrenant-se amb normalitat, per la qual cosa la vaga només afecta els partits oficials.

stats