SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 18/02/2012

El Barça B dóna la cara però no pot aturar un Deportivo que fa olor de Primera (2-1)

El Deportivo segueix liderant la classificació de segona amb seguretat després de derrotar un Barça B que va merèixer millor sort a Riazor

BarcelonaEl Barça B d'Eusebio no ha pogut frenar la ratxa del Deportivo. El filial blaugrana ha plantat cara a Riazor però segueix sense treure bons resultats fora de casa. A Riazor, els d'Eusebio van anar a totes, amb tres xuts als pals d'Aranzubia inclosos, però els gols de Bruno Gama i Riki durant els primers 20 minuts de la segona part van ser claus. Armando, a vuit minuts pel final, ha retallat distàncies, però l'expulsió de Jonathan Dos Santos ha sentenciat el matx.

El Deportivo ha aconseguit ampliar a nou la seva ratxa de victòries consecutives. Però el Barcelona B se li ha ennuegat als deportivistes en el primer període, però no en el segon, en què el portuguès Bruno Gama i Riki han aplanat el camí al triomf. El filial blaugrana ha pagat a Riazor les seves baixes a la rereguarda per la lesió del seu porter titular, Rubén Miño, i l'absència dels defenses Bartra, Muniesa i Montoya, convocats per Pep Guardiola per al primer equip, però en atac ha recuperat a Sergi Roberto i a Dos Santos i ha arribat a marejar el líder al començament del duel.

Ha grapejat la pilota amb la filosofia de l'equip de Primera Divisió, s'ha apoderat d'ell perquè el Deportivo amb prou feines l'olorés en els primers deu minuts i ha començat a escriure un guió que el tècnic deportivista, José Luis Oltra, havia previst. El filial tenia la possessió, però el seu perill perdia intensitat en la frontal de l'àrea del Deportivo, que no ha donat senyals de vida fins que, als tretze minuts, un centre de Valerón s'ha enverinat i ha posat en dificultats a Oier, que ha respost amb bona nota.

Amb els blanc-i-blaus gairebé sempre a camp propi, el Barcelona B ha donat el primer avís als vint minuts amb un atac per banda dreta que ha fabricat i ha culminat Deulofeu amb un xuet creuat que ha superat a Aranzubia i ha estat repel·lit pel pal. El Deportivo, que seguia incòmode al seu estadi, s'ha animat al contraatac i ha tingut l'oportunitat d'avançar-se, però la ha perdrut el portuguès Bruno Gama, que ha enviat la pilota als núvols des del punt de penal i sense pressió dels rivals.

La rèplica del Barça no ha tardat a arribar, ha estat un xut del capità Armando després d'una falta escorada que l'argentí Diego Colotto ha neutralitzat amb l'esquena per a respir del líder, que abans del descans s'ha animat amb un parell d'arribades sense transcendència.

El Deportivo ha estat més ambiciós en l'arrencada del segon temps i ha mantingut la seva fermesa defensiva davant el filial del Barcelona, que insistia a arribar amb la pilota controlada fins a la porteria d'Aranzubia en lloc de buscar altres alternatives per sorprendre els blanc-i-blaus, que han format una muralla sense fissures. Han frenat així les temptatives del Barcelona B i en atac han estat lúcids als set minuts de la represa amb una combinació de Valerón, Riki, Guardado i Laure que aquesta vegada Bruno Gama no ha desaprofitat davant la passivitat de la saga de l'equip d'Eusebio Sacristán.

Aquesta ha estat la línia més fluixa del filial blaugrana, que ha tornat a fer aigua enrere quan Riki, en jugada personal, s'ha desfet de la marca de dos defenses i ha enviat la pilota a la dreta d'Oier per ampliar la renda dels deportivistes.

El Deportivo ha fregat el tercer amb un xut del portuguès Diogo Salomao a la fusta i el Barcelona B ha arriscat per intentar ficar-se en el partit i ho ha aconseguit després d'un xut de falta de Jonathan dos Santos que Aranzubia ha desviat amb la mirada i que ha acabat en el fons de la porteria amb un xut d'Armando.

El conjunt blaugrana s'ha quedat amb un jugador menys en els últims minuts de partit per la segona groga a Dos Santos i el Deportivo ha aconseguit mantenir la mínima renda i ha aconseguit la seva novena victòria consecutiva, amb la qual enforteix el seu liderat.

Fitxa tècnica:

Deportivo de la Corunya: Aranzubia; Laure, Colotto, Zé Castro, Morel; Juan Domínguez, Alex Bergantiños; Bruno Gama (Salomao; min.65), Valerón (Borja; min.76), Guardado (Pablo Alvarez; min.89); i Riki.

Barça B: Oier; Kiko Femenía (Espinosa; min.62), Sergi Gómez, Armando, Planas; Rafinha, Dos Santos, Sergi Roberto; Cristian Lobato (Dongou; min.88), Rodri i Deulofeu.

Gols: 1-0; min.52, Bruno Gama. 2-0; min.64, Riki. 2-1; min.83, Armando.

Àrbitre: Melero López, del col·legi andalús. Ha expulsat al jugador del Barcelona Jonathan dos Santos (min.86) per doble groga. També ha amonestat Kiko Femenía (min.32) i Armando (min.86) per part del Barcelona B; i Valerón (min.66), Zé Castro (min.82), Salomao (min.89) i Riki (min.92), per part del Deportivo.

Incidències: Partit corresponent a la vint-i-cinquena jornada de Segona Divisió disputat a l'estadi de Riazor davant uns 29.000 espectadors.