SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 19/12/2010

El Barça B acomiada l'any 2010 amb una nova igualada al Miniestadi

Els de Luis Enrique fa sis partits que no guanyen i han sumat 5 punts dels últims 18. Avui han topat amb una Ponferradina ben posicionada (1-1)

Nuria García

BarcelonaEl Barça B és qui ha dut la iniciativa durant els primers compasos del partit, davant d'una Ponferradina que ha cedit la pilota als blaugranes i que ha esperat les seves opcions al darrere, presentant al Miniestadi una sòlida defensa.

Jonathan Dos Santos ha gaudit de la millor ocasió del primer quart d'hora rematant dins de l'àrea i des del terra una pilota que ha centrat Edu Oriol (12'), però la pilota ha anat fora. I Saizar, gairebé a la mitja hora de partit, ha intentat superar Masip amb un tímid xut des de la frontal que el porter blaugrana ha pogut aturar sense excessius problemes (25').

Aquestes han estat les úniques ocasions d'una primera part en què cap dels dos equips ha brillat. La Ponferradina ha cedit la pilota al Barça i aquest, que ha semblat que es contagiava del joc dels lleonesos i amb un Nolito desaparegut, tampoc ha desplegat el seu millor futbol.

La segona part, amb el canvi d'Oriol Romeu per Dos Santos al descans, no ha fet variar en excés el guió de partit. Sergi Roberto i Montoya han gaudit d'una doble ocasió per superar Mackay (56'), però cap d'ells ha estat encertat. Edu Oriol, amb un xut llunyà, ha obligat al porter dels lleonesos a lluir-se, volant per fer una bona aturada (60').

Gairebé a la mitja hora de partit, Nolito ha reaparegut i així, el Barça B ha començat a crear perill. El mateix extrem andalús ha provat sort amb un xut que Mackay ha refusat. I a l'altra àrea, Javi López ha servit una falta que Máyor ha rematat alta (75').

I no ha estat fins als darrers mintus quan els dos equips ha reaccionat i han arribat els gols. Primer el Barça B i després, veient-se pel darrere en el marcador, la Ponferradina. Els de Luis Enrique, a 10 minuts per al final, han trenat una jugada que ha acabat Jonathan Soriano. La seva rematada, però, ha estat refusada per Mackay, que no ha pogut fer res per aturar el xut de Saúl. Venint des del darrere, el davanter blaugrana ha aprofitat a la perfecció el refús del porter. I tot just dos minutets més tard, ha estat la Ponferradina la que ha vist porta i ha empatat el partit gràcies a un gol de Javi López.

En el temps afegit, Jonathan Soriano ha gaudit d'una falta a la mitja lluna que Mackay ha refusat a córner, en la que ha estat la darrera ocasió del partit.

Barça B 0

Ponferradina 0

Barça B: Masip; Montoya, Fontás, Sergi Gómez, Abraham; Sergi Roberto (Carmona 64'), Víctor Vázquez (Saúl 74'), Dos Santos (Oriol Romeu 46'); Edu Oriol, Jonathan Soriano i Nolito.

Ponferradina: Mackay; Cristian, Cuadrado, Pepe, Candela; Jonathan Ruiz, Toribio; Iván Pérez (Javi López 62'), Saizar (Francis Suárez 78'), Del Olmo (Máyor 62'), i De Paula.

Gols: 1-0 (79') Saúl. 1-1 (81') Javi López.

Àrbitre: Ocón Arráiz (col·legi de La Rioja). Targetes grogues al local Fontás, i als visitants Toribio, Cuadrado i Mackay.

Públic: 2.817 espectadors al Miniestadi, amb la presència del president blaugrana, Sandro Rosell, a la llotja.