Futbol
Esports Futbol 27/05/2012

El Deportivo torna a ser equip de Primera

Més de 34.600 espectadors han omplert Riazor per viure el retorn de l'equip gallec a Primera Divisió, després que hagi derrotat l'Osca (2-1) i s'hagi confirmat líder de Segona amb 88 punts

N.a.
Els jugadors del Deportivo, a Riazor

BarcelonaLa Primera Divisió tornarà a passar per Riazor. El Deportivo de la Corunya ha certificat aquest diumenge el seu ascens a Primera després de derrotar 2-1 l'Osca i confirmar-se a la primera posició de la classificació amb 88 punts, una xifra impossible de superar per al tercer classificat, el Valladolid (82) a falta d'una jornada per acabar el campionat.

Els gallecs han hagut de remuntar el gol inicial de Núñez per al bàndol visitant per poder celebrar el seu retorn a la màxima categoria. Riki abans del descans i Xisco a falta de vint minuts han capgirat el marcador i han deixat els tres punts a la Corunya.

"Avui puc dir que el que he somiat s'ha fet realitat", ha comentat un dels golejadors, Xisco, al final del partit. En els mateixos termes s'ha expressat Valerón, un dels veterans de plantilla i que ha deixat oberta la possibilitat de retirar-se aquest estiu del futbol professional. "És el més gran que m'ha passat mai a la vida", diu un futbolista que ha patit molt en quiròfans per recuperar-se de greus lesions de genoll. Riki, un altre dels golejadors de la nit, considera que l'ascens és la confirmació "d'una temporada fantàstica".