2a divisió
Esports Futbol 27/08/2011

Eusebio debuta amb una clara derrota del Barça B al Miniestadi davant el Vila-real B (0-2)

Tot i tenir la pilota, els filial blaugrana ha creat molt poc perill a l'àrea grogueta, i fins i tot amb 0-2 Tello ha enviat als núvols un penal

BarcelonaEl Vila-real B ha desmuntat l'estrena d'Eusebio Sacristán al comandament del Barcelona B amb una efectivitat enorme, gràcies a Airam i Lucas Porcar, i arrabassant la pilota al filial culer, que només ha reaccionat amb l'entrada de Tello després del descans, malgrat que l'extrem ha fallat un penal.

El Barça B ha estat molt poc incisiu a la primera part. Malgrat tenir la pilota, no ha aprofitat la superioritat i ha trobat a faltar l'efectivitat de Nolito, traspassat, i Jonathan Soriano, lesionat.

El Vila-real B, en canvi, sí que ha fet mal amunt. Airam ha marcat el primer al minut 36 de cap, després d'un centre des de la dreta de Kike López. El porter català, Miño, tenia feina, ja que sis minuts després, un xut de Lucas Porcar des de l'àrea petita se n'anava dins de la seva porteria fins que ha aparegut Martín Montoya, convocat per Vicente del Bosque per a la selecció absoluta.

La polèmica ha arribat quan faltava un minut per al descans. Rodri ha reclamat un penal després d'una entrada per darrere d'Olivas, quan el punta del Barça B estava a punt de rematar un centre de Kiko Femenía, una altra de la cares noves.

Lucas Porcar ha tingut més sort just en la represa. L'ex de l'Espanyol B ha culminat una contra per la banda esquerra de Jaume Costa i ha fet el 0-2 al minut 49. El Barcelona B havia perdut, ara sí, el control del partit. El groc era el color que manava i Eusebio ha començat a buscar solucions a la banqueta. Tello ha entrat per Lobato i ha intentat sorprendre el rival amb una elèctrica carrera. A l'extrem, en el 55, li ha faltat punteria i el seu equip no s'ha encomanat. El Vila-real B estava molt ben posicionat en defensa, movia la pilota amb velocitat i muntava un atac en qüestió de segons. El centre del camp local estava molt sol.

En l'última mitja hora de partit, però, el cansament ha passat factura al conjunt groc. Les arribades blaugranes eren constants i el Barça B feia mèrits per sumar el primer gol de la temporada. De fet, el col·legiat ha anul·lat un gol a Rodri en el 64 per un just, però clar, fora de joc. La insistència blaugrana ha acabat en un penal a Tello en el minut 72. El mateix extrem, que havia revolucionat el partit a favor dels seus, ha llançat la pena màxima però ha enviat la pilota a la grada. Just després ha sortit Deulofeu de la banqueta, un dels últims arguments d'Eusebio per girar la truita del partit. No ha estat possible.

Fitxa tècnica:

0 - Barcelona B: Miño; Montoya, Sergi Gómez, Armando, Planas; Riverola, Sergi Roberto, Carmona (Espinosa, min. 84); Kiko Femenía (Deulofeu, min. 74), Rodri i Lobato (Tello, min. 52).

2 - Vila-real B: Jorge; Mano, Kiko Olivas, Dervite, Jaume Costa; Llorente, Gullón; Kike López (Iriome, min. 67), Castellani (Tiago Dutra, min. 70), Lucas Porcar (Chiki, min. 80) i Airam.

Gols: 0-1, min. 36: Airam; 0-2, min. 49: Lucas Porcar.

Àrbitre: Jaime Latre (comitè aragonès). Ha amonestat Armando (min. 6), Castellani (min. 11), Carmona (min. 35), Mano (min. 67), Jaume Costa (min. 71), Planas (min. 75) i Llorente (min. 84).

Incidències: Partit corresponent a la segona jornada de la Lliga Adelante disputat al Miniestadi davant de 3.500 espectadors.