SEGONA DIVISIÓ

El Girona estrena tècnic i vol guanyar el Mallorca per evitar els llocs de descens

Els gironins, dirigits per Javi López, visiten el conjunt mallorquí (17 h), que aspira a acomiadar l'any entre els equips que disputaran la lligueta d'ascens a Primera

El debut del nou entrenador del Girona, Javi López, marca el partit contra el Mallorca per a l'entitat catalana, que afronta l'últim xoc de l'any aquest diumenge a Palma (17 hores) amb el desig d'evitar caure en els llocs de descens. El nou tècnic substitueix el destituït Ricardo Rodríguez, i afronta el partit amb només tres dies de treball.

"Òbviament l'arribada d'un nou entrenador fa que els jugadors estiguin més motivats i que no abaixin la guàrdia en cap moment", ha reconegut el nou tècnic, que comptarà amb diferents baixes per a aquest últim partit del 2013. "Mentre puguem fer un onze competitiu, treballarem per guanyar independentment de les baixes que tinguem o que juguem a Mallorca", ha assenyalat.

Una cosa té clara el nou tècnic: "Hem d'aplicar-nos més en defensa, ja que només veient les estadístiques veiem que el Girona és un dels equips més golejats i hem de posar-hi fre". Entre les baixes que tindrà Javi López estan els lesionats Chus Herrero, David García, Carles Mas, Jonas Ramalho i Chando. Amb el que serà obligat fer canvis en la posició de lateral esquerre, respecte a l'últim partit de lliga.

Els gironins arriben a l'Iberostar amb 21 punts, els mateixos que Sabadell i Hèrcules, encara que de moment la diferència de gols deixa els gironins fora de les places de descens. El Girona ha sumat tres victòries, un empat i cinc derrotes en les nou sortides realitzades.

Per la seva banda, el Mallorca intentarà acomiadar l'any amb un triomf davant el Girona amb l'objectiu d'escalar posicions i intentar situar-se per primera vegada entre els equips que disputaran la lligueta d'ascens a Primera divisió.
Després de la derrota en la passada jornada en el camp del Jaén, que va frenar en sec una ratxa de tres partits seguits sense perdre, els locals necessiten sumar els tres punts en joc per mantenir intactes les seves opcions.

L'equip balear ocupa l'onzena posició amb 25 punts, i dels nou partits disputats a casa, n'ha guanyat quatre, empatat tres i perdut dos. El tècnic José Luis Oltra té el dubte del balear Pedro Bigas, al qual ha convocat i que podria ser titular, mentre que no podrà comptar amb el central brasiler Pedro Geromel. També ha de decidir si manté a la porteria Rubén Miño o recupera Aouate.