Esports Futbol 07/06/2014

El Girona salva la categoria a la darrera jornada (3-1)

Ortuño, Felipe Sanchón i Eloi Amagat han estat els golejadors dels gironins contra un Dépor que no s'hi jugava res

Els jugadors del Girona celebren amb els aficionats la permanència a Segona A / DAVID BORRAT

BarcelonaEl Girona sabia que si guanyava tenia molts números per aconseguir la permanència a la Segona Divisió, i així ha estat. Els gironins han fet els deures a Montilivi i amb la combinació de resultats ha pogut evitar el descens. L'equip de Pablo Machín ha derrotat el Deportivo per 3-1, un rival que no s'hi jugava res, ja que la setmana passada havia aconseguit l'ascens a Primera.

El conjunt català ha començat el partit un xic nerviós, però sempre valent davant un Dépor a l'expectativa. El Girona ha dut la iniciativa i ha vorejat la porteria de Fabricio des del primer moment. Felipe Sanchón, en una internada pel centre, ha pogut inaugurar el marcador al quart d'hora de partit, però qui ha aconseguit finalment l'objectiu ha estat Ortuño, just abans del descans, amb una bona vaselina (min 43).

A l'espera dels marcadors dels altres partits, els gironins han continuat prement l'accelerador i han sentenciat el partit a la represa. Primer amb un gol de Felipe Sanchón, amb genialitat prèvia d'Ortuño en el control i l'assistència (min 55), i després amb una magnífica acció individual d'Eloi Amagat, que ha agafat la pilota al mig del camp, ha fet dos retalls i ha superat el porter picant la pilota (min 65).

Amb el partit sentenciat, tot quedava pendent dels altres marcadors. Montilivi només ha patit quan la combinació de marcadors deixava els gironins al límit del descens, ja que si el Reial Madrid Castella guanyava a Múrcia (aleshores perdia), la situació hauria estat dramàtica. Però la sort ha somrigut el Girona, ja que no només s'ha mantingut aquest marcador sinó que, a més a més, els altres resultats han permès celebrar la salvació amb antelació.

El gol del Dépor, a falta de cinc minuts, obra d'Arizmendi, no ha inquietat un equip i un estadi que tenia ganes de festa, per celebrar la salvació després d'una temporada que va començar molt malament i que s'ha acabat salvant a la darrera jornada.