2a divisió
Esports Futbol 02/12/2012

El Girona visita l'Alcorcón en un duel directe amb vistes a la segona plaça

Els homes de Joan Francesc Ferrer, 'Rubi', afronten el partit després de perdre contra el líder (Elx) el cap de setmana passat a Montilivi

Efe
2 min
Els jugadors del Girona celebren un gol contra el Racing

Girona / AlcorcónL'Alcorcón, quart de la taula amb 28 punts, rep al seu fortí de Sant Domènec, on encara no coneix la derrota després de sis victòries i un empat, el Girona, tercer de la classificació amb 30 punts, que arriba a aquesta trobada després de caure la passada jornada davant el líder, l'Elx (17 h, Esport3).

Les baixes per sanció de Marc Tébar i Luso Delgado deixen el Girona sense la parella habitual del doble pivot del centre del camp, amb la qual cosa el tècnic Joan Francesc Ferrer 'Rubi' haurà de "buscar" entre quatre opcions als dos millors candidats per substituir davant l'Alcorcón.

El vestidor del Girona ha assimilat bé la que va ser la primera derrota de la temporada a casa: "sempre hi ha una primera vegada i en aquest cas ens quedem més amb la bona imatge donada que amb la derrota a si" assegura el central Miguel González.

Per la seva banda, Rubi no vol que la baixa en un mateix partit de dos titulars fixos com Tébar i Luso trastoqui els plans de l'equip: "potser si és una mica de mala sort que descansin els dos el mateix dia, però vist d'una altra manera , en un sol partit ja netegem de targetes als integrants d'aquesta posició ".

Una demarcació a la qual opten el central Chus Herrero, el fins ara poc habitual Ritchie Kitoko, el recentment recuperat Eloi Amagat i el jove Pere Pons: "qualsevol dels quatre pot jugar però haig d'acabar de veure si ho fem amb doble pivot o per un partit canviem el sistema "explica el propi tècnic.

Més enllà del canvi obligat en el doble pivot, l'altra novetat a l'onze inicial dels gironins podria estar a la punta d'atac, amb l'entrada de Benja o Acuña, que no van ser titulars la setmana passada. Si al final Chus Herrero passa al centre del camp, Richy ocuparia el seu lloc en la defensa.

El conjunt madrileny buscarà un triomf que, en cas de derrota de l'Almeria a Santander, li permetria empatar a la segona plaça de la taula amb el conjunt andalús, amb qui s'enfrontarà en l'última jornada de l'any.

Per a això haurà de seguir amb l'excel·lent dinàmica que atresora al seu estadi de Santo Domingo, on acumula sis victòries consecutives i només ha cedit un empat, en la primera jornada del campionat, davant el Guadalajara, el 19 d'agost.

L'Alcorcón intentarà fer valer davant el Girona la seva fortalesa defensiva, la que el fa ser un dels equips menys golejats de la categoria (17 gols encaixats en 15 partits), tot i que comptarà amb la important baixa del lateral dret Nagore, sancionat i titular indiscutible per al tècnic José Bordalás.

El dubte estarà en saber qui li suplirà, ja que tant Carles Expósito, que ja compta amb l'alta després d'una llarga lesió, com Álvaro Arroyo, cedit pel Getafe i que encara no ha debutat, tenen opcions. La resta de l'equip serà previsiblement el mateix que va aconseguir la victòria la passada jornada contra el Xerez (2-4), amb Oriol Riera com a únic punta i Juli en segona línia d'atac.

Els únics dos enfrontaments entre els dos equips a Santo Domingo, a Segona, es van saldar amb victòria per l'Alcorcón. El primer per 3-1 en la campanya 2010/2011 i el segon 1-0 la passada temporada.

stats