SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 26/02/2011

El Nàstic torna a la zona de descens després de perdre contra el Celta (1-2)

Els grana han vist com el líder de Segona Divisió marcava dos gols al Nou Estadi. Powel ha retallat distàncies, però el gol de l'holandès no ha estat prou per puntuar

TarragonaEl Nàstic no ha pogut repetir la fita i s'ha quedat sense puntuar contra el Celta, en el segon partit consecutiu en què els grana s'enfrontaven al líder de la categoria (la setmana passada van jugar contra el Rayo Vallecano, que llavors era el primer classificat). Els gallecs han aconseguit avançar-se en el marcador amb dos gols, si bé els de Juan Carlos Oliva han retallat distàncies i han pressionat amb força en els darrers minuts a la recerca d'un empat que no ha arribat.

Els visitants han tingut nombroses oportunitats per emportar-se el partit amb claredat, però han estat massa erràtics. Al començament, els dos equips han temptejat el rival, sense decisió per anar a buscar la meta contrària. De fet, en els primers minuts hi ha hagut amb prou feines arribades a l'àrea, encara que hi ha hagut temps perquè el Nàstic reclamés un possible penal sobre Felipe.

Instants després, ha estat el Celta qui ha disposat de la primera gran ocasió per marcar, després d'un llançament de córner que Rubén ha allunyat com ha pogut.

El Nàstic no ha reaccionat fins a passats vint minuts, quan Felipe, des de dins de l'àrea, ha llançat un cop d'esquerra en una jugada aïllada que ha obligat Falcón a mostrar la seva millor versió.

Els locals creaven perill, sobretot a pilota aturada, encara que la iniciativa del joc a poc a poc l'ha començada a portar el Celta. El partit, en tot cas, tenia poques ocasions, però la velocitat del joc el feia vistós i agradable per al públic.

Als 28 minuts el Celta ha obert el marcador. Una passada en profunditat de Trashorras ha habilitat Iago Aspas, que ha estat molt hàbil davant la sortida de Rubén per creuar-la per baix, i ha establert el 0-1. Poc després, Iago Aspas ha tornat a tenir una clara oportunitat davant Rubén després d'una passada de De Lucas, però aquesta vegada el porter ha estat més ràpid i ha pogut aconseguir la pilota.

El partit s'ha tornat boig passada la mitja hora, amb arribades per als dos equips. Malgrat, tot el Celta ha tornat a tenir una claríssima ocasió després d'una gran jugada d'Aspes per la dreta que ha cedit per a Michu, completament sol. El seu tret l'ha tret per sota els pals Rodri.

Oliva ha mogut la banqueta en la segona meitat, i ha estat el Nàstic el que ha tingut la primera oportunitat als tres minuts, amb un tret de Felipe que ha estat alt.

Els locals han sortit a dominar mentre que els gallecs, amb el marcador a favor, s'han limitat a aguantar enrere i buscar la seva oportunitat en alguna contra. I precisament en una contra ha arribat el 0-2. De Lucas ha sortit amb velocitat per la dreta acompanyat d'Aspas. El centre de l'ex de l'Espanyol ha arribat al segon pal, per on entrava Lago, que a plaer ha batut Rubén.

El Nàstic no s'ha rendit i Felipe, de falta directa, i Rodri després d'un bon tret, han creat perill davant la porta de Falcón. Posteriorment, els locals han retallat distàncies. Després d'un remat després d'un desordre que ha rebutjat el travesser, Powel ha recollit la pilota per posteriorment ha afusellat Falcón.

A falta de dos minuts per al final, Powel ha tingut al seu cap el gol de l'empat, després d'un llançament de Gerardo. Per sort per als gallecs, l'estirada de Falcón ha estat suficient per conservar els tres punts que l'afermen com a líder de la categoria.

NÀSTIC 1

CELTA 2

Nàstic: Rubén, Xisco, Mairata, Ortiz, Fuster (Mingo, m.46), Rey (Gerardo, m.46), Rodri, Bergantiños, Morán (Eloy, m.60), Felipe i Powel.

Celta: Falcón, Murillo, Català, Vila, Lago, Bustos, López Garay, Michu, De Lucas (Joan Tomás, m.83), Trashorras (Álex López, m.64), i Iago Aspas (Dani Ávalo, m.72).

Gols: 0-1, m.28: Iago Aspas. 0-2, m.55: Lago. 1-2, min.70: Powel.

Àrbitre: Ocón Arráiz, del col·legi de la Rioja. Ha mostrat cartolines grogues a Morán i Murillo.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 26 disputat en el Nou Estadi de Tarragona davant uns 4.500 aficionats.