SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 13/02/2011

El Nàstic surt del descens després de disset jornades

El Nàstic ha derrotat el Salamanca (2-0) i ha aconseguit sortir així de la zona de descens, disset jornades després, per ficar-hi el seu rival d'avui al Nou Estadi

Redacció
3 min

TarragonaEls locals han estat aquesta vegada més efectius amb vista a porteria i han aprofitat les ocasions que han generat davant un rival que no li ha perdut la cara al partit però que ha estat poc encertat davant Rubén.

El Salamanca ha començat el partit mostrant amb claredat les seves intencions. L'Equip de Cano ha volgut dominar des del principi i no s'ha intimidat. A poc a poc el domini inicial ha anat decreixent encara que la primera oportunitat clara ha arribat per als salmantins, per mitjà d'un llançament de Quique Martín que ha estat desviat in extremis a la cantonada.

Passat el quart d'hora, el conjunt castellà ha tingut una nova oportunitat després d'una gran jugada personal de Quique Martín dins de l'àrea, que ha cedit a Perico perquè aquest enviés fregant el pal. El Nàstic intentava arribar, i fins i tot Álvaro Rey ha tingut un parell d'incursions de perill, però en cap cas inquietava la porteria de Bernabé.

En canvi, un centre de Morán des de l'esquerra després d'una errada defensiva ha acabat a la mà de Sito Castro, de manera que l'àrbitre Mariscal Sánchez no ha dubtat a assenyalar la pena màxima. Borja Viguera no ha fallat des dels onze metres i ha establert l'1-0. Així, gairebé sense voler, el conjunt de Juan Carlos Oliva es veia amb el partit de cara.

El gol ha animat els locals, que han començat a atacar amb més confiança, encara que els de Cano tampoc li han perdut la cara al partit, arribant a generar alguna arribada sobre porteria contrària però sense sort.

La segona meitat s'ha iniciat amb un Salamanca en pla dominador. El Nàstic, amb el marcador a favor, s'ha limitat a contemporitzar en els primers compassos i ha estat el Salamanca el que ha sortit decidit a buscar l'empat, encara que no ha generatr ocasions de gol clares.

Els locals s'han dedicat a crear un embolic al centre del camp que al Salamanca li costava franquejar, sortint a més a la contra amb cert perill. De fet, Morán ha tingut una clara ocasió dins de l'àrea petita que ha estat desviada a córner quan semblava que entrava a gol.

Kike López ha tingut una gran oportunitat per empatar als vint-i-cinc minuts, després d'una passada en profunditat que l'ha deixat en velocitat davant Rubén. El seu tret ha sortir llepant el pal. A partir d'aquí el partit ha estat del Salamanca, que ha serrat les dents buscant el gol de l'empat.

Però les contres del locals portaven sempre perill i en una d'elles Powel, després d'una gran jugada personal en velocitat, batia Bernabé després de regatejar un rival i deixar-ne a terra un altre, establint del 2-0.

El gol ha deixat molt tocat el Salamanca, que ha abaixat els braços, sabent que el resultat el fica en descens per primera vegada aquesta temporada

NÀSTIC 2

SALAMANCA 0

Nàstic: Rubén, Xisco, Mairata, Sergio, Fuster, Rei (Tuni, m.67), Seoane, Bergantiños, Morán, Viguera (Powel, m.44) i Felipe (Eloy, m.78)

Salamanca: Bernabé, Sito Castro, Goikoetxea, Moratón, Juanpa, Héctor Yuste, Mario Rosas, Perico, Quique Martín (Sarmiento, m.57), Toti (Edu Bedía, m.61) i Kike López.

Gols: 1-0, min.28: Viguera (p). 2-0, min.77: Powel.

Àrbitre: Mariscal Sánchez, del col·legi andalús. Ha mostrat cartolines grogues a Quique Martín, Bergantiños, Edu Bedía.

Incidències: Partit corresponent a la jornada 24 de la Lliga Endavant disputat al Nou Estadi de Tarragona davant uns 5.000 aficionats.

stats