SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 15/05/2011

El Nàstic aconsegueix la victòria en el tram final davant un Betis amb nou (3-1)

El Nàstic ha aconseguit una treballada victòria contra el Betis (3-1), ja ascendit a Primera, i dóna un pas important en la lluita per la continuïtat a Segona Divisió A

Powel ha marcat un dels gols dels grana contra el Betis.

TarragonaEl Nàstic de Tarragona ha aconseguit una treballada victòria contra el Betis (3-1), ja ascendit a Primera, a l'espera del recurs sobre una suposada alineació indeguda contra el Barça B, en el tram final del partit, quan dos gols gairebé seguits van trencar l'1-1 que persistia en el minut 82 i amb el conjunt andalús amb nou jugadors.

El partit ha estat igualat però els locals, amb picardia, han sabut decantar-lo cap al seu costat, aferrant-se d'aquesta manera a la permanència, en la seva lluita de forma directa amb el Salamanca. El Betis s'ha vist desbordat en l'últim tram del xoc i no ha sabut superar la muralla defensiva dels homes d'Oliva.

El partit ha començat amb molta intensitat, demostrant el que es jugaven dos equips. El Betis ha portat el perill a l'àrea rival en un parell d'ocasions, però la defensa local s'ha mantingut fèrria. Els d'Oliva s'han limitat a crear cert perill a pilota aturada, o aprofitant els errors del rival per sortir a la contra. I en un dels errors ha arribat el gol per al Nàstic. Corria el minut vint quan Eloy recuperava la pilota en la seva pròpia àrea, ha marxat pel centre sortejant jugadors del Betis per cedir-li a Tuni, a la banda esquerra. El mallorquí l'ha posat al vèrtex de l'àrea petita on Roversio, sense voler, desviava cap a dins de la seva pròpia porteria (1-0).

La rèplica visitant ha arribat uns minuts després, amb una jugada de Jorge Molina. El seu xut ha sortit fora. Poc després, als 32 minuts, Salva Sevilla ho intentava de falta directa, enviant la pilota a l'escaire, però per fora. I un minut després, Rubén parava miraculosament un remat de Roversio dins de l'àrea, després d'un córner.

Després del descans, el Nàstic ha tingut l'oportunitat de sentenciar el partit, després d'una jugada de Powel, que va marxar de Beleguer després d'una passada en profunditat. El tret de l'holandès ha marxat desviat per poc. Als nou minuts d'aquesta segona part, novament Eloy ho ha intentat després jugada personal pel centre, però el seu xut ha sortit fora. I tres minuts després, el mateix Eloy tornava a pecar d'egoista, perdonant una bona ocasió de gol.

Davant aquesta situació, Mel ha tirat d'artilleria, posant sobre la gespa a Ezquiel i Emaná. I poc ha trigat a donar els seus fruits. Així, una connexió Emaná-Ezequiel-Salva Sevilla ha acabat amb la pilota als peus de Rubén Castro, que ha marcat l'empat (1-1). Futbol de tiralínies que obria un nou panorama. De fet Emaná ha pogut marcar el segon dos minuts després de l'empat.

Però Oliva també ha mogut la banqueta i el Nàstic s'ha refet, tot i que el Betis arribava cada cop amb més perill. L'expulsió de Belenguer a 15 minuts del final ha estat determinant i ha posat en un puny el cor dels bètics. Pitjor encara 5 minuts després, després d'un penal que cometia Roversio sobre Bergantiños que assenyalava el col·legiat i que suposava l'expulsió del central del Betis.

Powel no ha fallat des dels onze metres (2-1), marcant un gol que donava aire als locals en la seva lluita per la permanència. Amb el Betis totalment enfonsat, Virgili posava el cop de gràcia marcant el gol definitiu (3-1).

NÀSTIC: Rubén, Ruz, Mairata, Medina, Raúl Fuster, Bergantiños, Seoane, Felipe (Virgili, m.78), Tuni (Morán, m.66), Eloy Gila (Rei, m.66) i Powel.BETIS:

Cast, Isidor, Roversio, Belenguer, Martínez, Beñat, Salva Sevilla, Juanma (Momo, m.72), Jonathan Pereira (Ezequiel, m.59), Rubén Castro i Molina (Emaná, m.55).

GOLS: 1-0, m.24: Roversio, en pròpia porta. 1-1, m.62: Rubén Castro. 2-1, m.83: Powel, de penal. 3-1, m.86: Virgili.

ÀRBITRE: Sureda Cuenca, del col·legi balear. Va expulsar per doble groga als bètics Belenguer (m.77) i Roversio (m.82). A més, va mostrar grogues a Salva Sevilla, Beñat, Ruz, Seoane i Mairata.