2a divisió
Esports Futbol 15/12/2012

El Sabadell visita el Racing en el debut d'Aurelio Gay com a tècnic dels càntabres

El Sabadell tractarà de neutralitzar el revulsiu que significa l'arribada del nou tècnic a la banqueta càntabre per mantenir-se a la zona còmode de la classificació (12 h)

Efe
3 min
Lanzarote, celebrant el primer gol del Sabadell contra el Guadalajara

SantanderAurelio Gay debuta aquest diumenge com a nou entrenador del Racing en els Camps de Sport del Sardinero davant un sòlid Sabadell, amb un plantejament més ofensiu que el que utilitzava Fabri González, amb l'objectiu de redreçar el rumb de l'equip per sortir dels llocs de descens (12 h).

El Sabadell tractarà de neutralitzar el revulsiu que significa l'arribada del nou tècnic a la banqueta càntabre, a força de disciplina tàctica i la solidesa que demostra últimament com a visitant. Els arlequinats arriben en bon moment, com reflecteix que només hagin patit una derrota, (a Los Pajaritos davant el Numància per 2-1), en les últimes set jornades, encadenant una ratxa que els ha permès consolidar-se a la zona còmoda de la taula.

A més, en la seva segona temporada consecutiva a la Lliga Adelante després de 20 anys d'absència, l'equip català ha millorat clarament fora de casa i ha estat capaç de puntuar en la meitat dels seus desplaçaments, és a dir, en quatre de vuit compromisos forans.

Per visitar el Racing, el tècnic Lluís Carreras compta tan sols amb les baixes per lesió dels centrals Jesús Olmo i Dani Tortolero, que haurà de passar pel quiròfan per culpa d'una hèrnia discal, segons s'ha sabut aquesta mateixa setmana, i podria haver dit adéu a la temporada.

Per contra, l'entrenador arlequinat recupera el defensa Abraham Paz després de complir sanció la passada setmana davant el Múrcia i tornarà a la titularitat en detriment d'un Oscar Ramírez que va actuar de central improvisat. L'altra gran novetat és la presència a la convocatòria de l'extrem Manuel Gat, ja recuperat de la seva lesió muscular que podria entrar en l'equip, si Carreras decideix posar al mexicà Uli Dávila en punta i seure Aníbal a la banqueta. En canvi, no han viatjat per decisió tècnica Eneko, Fito, Collantes ni Llorente.

Al Racing, les declaracions de Fabri –després de caure davant el Reial Madrid Castella– en què apuntava la possibilitat d'acabar baixant a Segona B, van ser el detonant de la seva destitució i de l'arribada de Gay, que s'ha mostrat satisfet amb la reacció que ha tingut la plantilla davant el canvi d'entrenador. El tècnic madrileny ha provat aquesta setmana amb Gai Assulin i Jairo com a parella de davanters, però finalment haurà de recórrer a Koné perquè acompanyi el càntabre, ja que Assulin ha patit una subluxació d'espatlla que l'ha deixat fora de la convocatòria.

Així, els dubtes de Gay se centren en la porteria i al lateral dret. El més probable és que finalment es decanti per Mario Fernández en detriment del porter Dani Sotres, mentre que, davant les lesions dels laterals Francis i Gonzalo Herrero, les opcions en banda passen per Ferreiro i Rochela. El primer, que amb Fabri jugava en atac, suposaria una aposta més ofensiva que la de Rochela, habitual central que si no surt escorat a la dreta estarà a la banqueta, ja que Yuste i Bocanegra formaran la parella de centrals, amb Dani Bautista per l'esquerra. Al centre del camp es situaran Óscar Pérez i Marc Gullón, perquè Bouazza passa de la banda esquerra a la dreta, que fins ara era el flanc pel qual es desenvolupava Jairo. Dorca serà l'encarregat de jugar per davant de Dani Bautista.

El Racing porta cinc derrotes consecutives, encaixant en les quatre últimes un total d'onze gols, de manera que l'equip té molt a millorar, principalment en defensa, precisament la faceta per la qual va apostar Fabri sense resultat.

stats