2a divisió
Esports Futbol 21/01/2012

El Sabadell domina contra Las Palmas però deixa escapar dos punts a l'últim minut (1-1)

Un gol de Juanpe al minut 90 dóna l'empat a Las Palmas i allarga la mala ratxa dels arlequinats, que ja encadenen 13 jornades sense aconseguir la victòria

SabadellUn gol de Juanpe en l'últim minut del partit ha permès a Las Palmas sumar un punt en la seva visita a Sabadell (1-1), quan els canaris jugaven en inferioritat davant un equip que sembla haver-se oblidat de guanyar i ja encadena 13 jornades sense aconseguir-ho.

Tots dos conjunts han sortit amb el propòsit d'imposar el seu estil de joc. El primer avís l'ha donat Jonathan Viera als 10 minuts, amb un xut a les mans de De Navas després d'una gran combinació en l'àrea amb Javi Guerrero. La rèplica arlequinada ha arribat tres minuts després i no podia ser més contundent. Òscar Ramírez ha trobat un passadís lliure per la dreta i ha posat la pilota al primer pal, on el francès Florian ha sorprès el porter Barbosa amb una enverinada paràbola que ha significat l'1-0.

Las Palmas ha intentat prendre la iniciativa, a canvi de concedir més espais al Sabadell per les bandes. Els canaris han tingut l'empat abans de la mitja hora de joc, amb dues rematades en 4 minuts de l'argentí Quiroga que han anat primer al travesser i després a porta buida després d'una mala sortida de De Navas davant Javi Guerrero.

Però la reacció ha sigut fugaç i l'equip català ha despertat de la seva letargia amb dues clares ocasions de Florian que han salvat el defensa Laguardia sota pals i el porter Barbosa a boca de canó (min. 37). Els visitants patien molt a pilota parada i, en un córner botat al límit del descans, el porter insular s'ha lluït a rematada d'Hidalgo, quan la grada ja cantava el gol.

A la segona part, el partit ha perdut ritme i brillantor. El Sabadell ha sabut controlar la situació sense excessius problemes, mentre que Las Palmas semblava desaparegut del camp. Conscient d'això, l'entrenador canari Juan Manuel Rodríguez ha buscat el revulsiu amb un triple canvi en el minut 63, donant entrada a Portillo i els joves del filial Artiles i Roque.

La jugada ha provocat un desgavell tàctic en els visitants i, quatre minuts després, Florian ha arrencat sol des del seu camp, ha encarat Barbosa i, amb tot a favor seu, ha creuat la pilota en excés, perdonant la sentència per als catalans, que no han rebut cap rematada fins al 75.

També ha tingut una bona ocasió De Navas, que ha relliscat davant Portillo, i la rematada ha sortit fora.

Semblava que tot anava de cara pel Sabadell, ja que Las Palmas s'ha quedat amb inferioritat en el minut 81, per dues grogues consecutives a David González. Aquesta polèmica acció ha fet més heroica la reacció canària, que s'ha traduït en empat en el 90, amb una pilota pentinada a gol per Juanpe davant la mala sortida d'un De Navas que no ha tingut un bon dia.

Sabadell 1 – Las Palmas 1

SABADELL: De Navas; Toni Lao, Olmo, Pablo Ruiz, Bermudo; Hidalgo (Arteaga, min. 72), Héctor Simón, Puigdollers (Samuel, min. 79); Oscar Ramírez, Lanza i Florian (Aarón Bueno, min. 86).

LAS PALMAS: Barbosa; Pignol, Juanpe, Laguardia (Roque, min. 63), Ruymán, Francis Suárez (Artiles, min. 63), David González, Javi Castellano, Javi Guerrero (Portillo, min. 63), Jonathan Viera i Quiroga.

ÀRBITRE: Sánchez Martínez (Col·legi Murcià). TARGETES GROGUES per Hidalgo, Florián, Aarón Bueno, Francis Suárez, Laguardia, Javi Guerrero, Jonathan Viera i Juanpe. TARGETA VERMELLA a David González (doble groga al minut 81').

GOLS: 1-0, min.13: Florian. 1-1, min.90: Juanpe

ESTADI: Nova Creu Alta. Uns 4.100 espectadors.