SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 11/05/2011

El Barça B vol consolidar-se a la zona alta a costa d'una Ponferradina que busca el miracle

Els de Luis Enrique tenen el repte de convertir-se en la millor versió del filial barcelonista de tota la història: la millor classificació a Segona és un sisè lloc

Efe
2 min

BarcelonaAmb peu i mig a Segona B, la Ponferradina s'aferrarà aquest vespre (21 hores) a la seva última oportunitat de mantenir la categoria contra el Barça B, tercer en la classificació i que, sense possibilitats de jugar el 'play-off' d'ascens, té com a únic al·licient en aquesta recta final de temporada convertir-se en el millor filial blaugrana de la història.

Els de Luis Enrique tenen el repte aquesta temporada de convertir-se en la millor versió del filial barcelonista de tota la història. La seva millor classificació a Segona és un sisè lloc i els homes de Luis Enrique Martínez ho tenen tot a favor per superar aquesta marca. La jornada passada contra l'Albacete, els culers van trencar una ratxa de tres partits sense guanyar i demà volen sumar tres punts més que el consolidin en la tercera plaça de la taula.

Jonathan Soriano es manté en el primer lloc de la classificació de golejadors després d'un doblet a l'Albacete, amb 26 gols. El davanter català està en ratxa i vol seguir sumant demà contra el quart equip que més dianes rep al seu estadi (27).

Luis Enrique no podrà comptar contra la Ponferradina amb els futbolistes Thiago, Fontàs i Bartra, ja que els tres han estat convocats per Pep Guardiola per viatjar a València, on el conjunt blaugrana es juga la Lliga contra el Llevant. Tampoc hi serà el defensa Martín Montoya, operat després de patir una fractura de clavícula, ni el migcampista Oriol Romeu, que és baixa per acumulació de targetes.

La Ponferradina, de la seva banda, necessita guanyar el Barcelona B i esperar altres resultats per endarrerir el descens matemàtic, que és ja pràcticament inevitable. El conjunt lleonès és, amb 28 punts, el cuer de la classificació. A falta de cinc jornades per al final, es troba a catorze punts de la salvació, així que una derrota demà contra el Barça B podria convertir-lo matemàticament en nou equip de la tercera categoria del futbol espanyol.

L'equip de Ponferrada es va salvar de descendir ja el cap de setmana passat gràcies a la derrota del Gimnàstic de Tarragona contra el Granada (0-3) i ara necessita vèncer i que no ho facin el propi Nàstic i el Salamanca per seguir amb vida en la categoria una jornada més. En qualsevol cas, la Ponferradina afronta la recta final de la temporada amb l'objectiu de donar una bona imatge i mantenir el nivell competitiu, malgrat que els resultats no l'estan acompanyant.

Els blanc-i-blaus arrosseguen molts problemes amb les lesions i per avui està descartada la participació del davanter Oscar de Paula i és dubtosa la d'altres jugadors com Ibán Cuadrado, Alejandro Fernández 'Jano' o Manuel Redondo, que ja es van perdre el partit de dissabte passat a Cartagena, que va acabar en empat (1-1).

stats