SEGONA DIVISIÓ
Esports Futbol 08/01/2011

El Girona s'endú els tres punts del Mini Estadi, en dos minuts finals trepidants (1-2)

Els dos equips arribaven al derbi amb set partits consecutius sense assolir la victòria, i amb un Barça B que duia sis empats de manera seguida

BarcelonaEl Girona ha arrencat al Miniestadi la seva primera victòria fora de casa d'aquesta temporada en un partit d'autèntic infart que s'ha decidit en el temps de descompte amb un gol de Despotovic, que acabava de sortir al camp, al minut 95 per trencar l'empat de Jonathan Soriano al 93.

Abans de l'intercanvi de gols, el partit no ha tingut gaires al·licients. La primera part ha estat excessivament tranquil·la i a la segona, malgrat que el Barça B ha tingut més ocasions, el Girona s'ha avançat amb un gol de Tortolero al minut 71. Els blaugrana sumen la seva cinquena derrota aquesta temporada, la segona al seu estadi.

El Girona ha aguantat bé en els primers compassos del partit. La pressió ha deixat sense idees els blaugrana, que tenien la pilota però no aconseguien la profunditat necessària en atac més enllà d'algun xut llunyà. De tota manera, els visitants tampoc no trobaven amb facilitat el camí a la porteria de Masip.

Una rematada de cap de Dani Tortolero al minut vuit que ha sortit desviada ha estat tot el que ha fet el Girona. Per part blaugrana, Nolito ha anat adquirint protagonisme a mesura que avançaven els minuts i s'ha convertit en el jugador més incisiu a la primera part. L'andalús ha posat a prova la defensa rival diverses vegades.

Rochina ha obligat a lluir-se a Santamaría als cinc minuts després de la represa. El partit s'estava animant. El Barça arribava amb més facilitat i el Girona, encara que sense excessius problemes per a Masip, també ha trepitjat més vegades l'àrea en els deu primers minuts de la segona part que en els 45 inicials.

Amb els canvis, els dos entrenadors han mostrat la seva intenció d'anar pel partit refrescant l'atac per no baixar el ritme. Al minut 65 ha arribat l'ocasió més clara del xoc per al Barça amb un xut de Bartra dins de l'àrea després d'un centre d'Edu Oriol. Santamaría ha rebutjat la pilota amb el genoll salvant l'1-0.

Sis minuts després de l'avís culer ha arribat el gol del Girona. Dani Tortolero ha aprofitat amb la dreta una falta llançada per Jandro i ha encès la seva afició present al Mini, unes mil persones. Amb el gol, el conjunt del tècnic Raúl Agné, lluny de tancar-se, ha seguit atacant i desafiant el toc i la possessió del filial barcelonista.

Però tota l'emoció estava reservada per al final. Jonathan Soriano s'ha trobat amb un xut d'Edu Oriol i ha culminat el setge culer amb l'1-1 en el minut 93. Però just després, Despotovic, que acabava d'entrar, ha superat amb un xut creuat des de la dreta a Masip. La defensa local ha reclamat fora de joc però el gol ha pujat al marcador.

- Fitxa tècnica:

1 - Barcelona B: Masip; Montoya, Bartra, Fontàs, Abraham; Ilie, Dos Santos (Rafinha, min.55), S.Roberto; Nolito, Saúl (Jonathan Soriano, min.58) i Rochina (Edu Oriol, min.65).

2 - Girona: Santamaría; Jose, Serra, Tortolero, Ángel (Marcos Tébar, min.46), Chechu, Dorca, Kiko Ratón (Moha, min.60), Jandro, Migue i Peragón (Despotovic, min.93).

Gols: 0-1, min.71: Tortolero, 1-1, min.93: Jonathan Soriano, 1-2, min.95: Despotovic.

Àrbitre: Pérez Montero (comitè andalús). Ha amonestat Rochina (min.27), Dorca (min.58), Abraham (min.70), Ángel (min.72), Chechu (min.78), Santamaría (min.80), Marcos Tébar (min.85), Nolito (min.94), Despotovic (min.95).

Incidències: partit corresponent a la dinovena de la Lliga Adelante disputat al Miniestadi davant de 3.962 espectadors.